Kuzu



Şu postta bahsettiğimiz husustan söz etmenin sırası geldi. Eurobasket 2011'de İspanya'nın 1. forması, yani normalde beyaz ağırlıklı ve kırmızı detaylardan oluşan formasında, bu kez kırmızı yoktu. Onun yerine "v" yaka siyah renkte yapılmıştı. Turnuvadan çok az maç izleyebildiğimden, bu formayı da geç gördüm ve çok şaşırdım. Yadırgadım da tabii.

Milli takım formalarında farklı renk kullanma konusu benim hep kafamı karıştırır. Burada da 1-2 postta bahsetmiştik. Mesela Meksika'nın siyah 2. forması var yakın dönemden. Başka birkaç örnek daha;az. Peki bu ne kadar doğru? Bunu aslında başka bir postta, genişçe, örneklerle ve iyice derine girerek yazmalı. Ama şu formayı görünce bu soruyu sormalıyız.

Tepkiler nasıl oldu acaba, bir de. Yani elinde beyaza "katık edebilecek" 3 renk (kırmızı, sarı, mavi) varken, neden siyah? Kulüp takımında sıkıntı çıkmaz çok, ama malum, milli takım konularında daha hassas olunabiliyor. Biz mesela 90'ların sonu ve 2000'lerin başında grili A Milli futbol takımı'na grili formalar giydirmiştik. Kimden çıkmıştıysa?

Neyse, yazıyı, bu postun konusuna uyan yeni bir formayla bitirelim. Yeni Galler deplasman forması. Genelde beyaz ve sarı renk giyerlerdi 2. forma için, bu kez ise kırmızıdan "daha koyu" bir deplasman forması seçmişler.


3 yorum:

selaminko dedi ki...

gri formayı bilmem ama bizim efsanemiz turkuazdır. dunyada aynı renkten bayrağı olan birçok ülkeyi düşününce altrnatif renkler kullanılmasının taraftarıyım ben. Mesela turuncu ve hollanda artık bir bütündür. bir ara yeşil ve almanya vardı mesela. italya mesela bayragında bildiğim kadarıyla maviden eser yok ama mavi giyiyorlar. o nedenle ben bu turkuaz renk mevzusuna cidden cok sempati ile bakmıstım. düşünsene sana ait oldugu artık dunya tarafından kanıtlanmıs bir renk ile tribunleri forman ile donatıyorsun portakallar gibi.

Burak Eken dedi ki...

Resimde tam belli olmuyor ama siyah değil lacivert de olabilir. Laciverti İspanyolların ne kadar sevdiğini ve kullandığını futboldan biliyoruz. Bu yüzden normal.

Lacivert değil de gerçekten siyahsa bile; sadece yaka olduğu için sorun değil. Hem küçük detay, hem basketbolda kimse o kadar takmaz; hem de siyah ve beyaz evrensel olduğu için ses eden olmaz.

L dedi ki...

@sportman: mesela benim için de sorun değil abi. ama benim yapmaya çalıştığım, bikaç kişi de olsa, bu milli takım formalarında ekstra renklerin kullanımına bakışın nasıl olduğunun tartışılması. lacivert mi diyorsan, maçlardan çok net hatırlıyorum, siyah.

@selaminko:
abi tamam da, neye göre efsane diyebiliriz ki? tamam çok hoş renk, tamamı turkuaz olmasa da o forma hoştu. ama efsane demek... hollanda ve italya örneklerinde bir bağ var ama. biri hollanda'nın kraliyet rengi, diğeri de savoy hanedanı'ndan gelen mavi. alakası var yani. keşke bizde turkuaz renk otursa. ama o da anca 3. forma olarak yapılır sanırım. e milli takım mecrasında 3. forma da ne kadar giyilebilir...