Paradise


Her şey bu fotoğrafla başla- yok la. Ama kısmen öyle. Melo'yla ilgili foto bakınırken, şu ilk fotoğraf dikkatimi çekti. Tıkladım. Lan baktım bi' NBA logosu falan, bi'şeyler dönüyor. Hemen araştırmayı farklı yöne çektim hacı.



Meğer bizim hırçın oğlanın böyle bir alışkanlığı varmış. Belki de totem. Netteki resimlerinin çok azında kolunda bileklik olmadığı görülüyor. Taktığı kol ve bölge de sabit hep (ilk resimde azıcık kaymış, çaktırmayın).


Ne kadar kişi farketmiştir bilemem, ben farkettim, şuraya da kayıt düşelim. Gerisini bilemem.

İlk fotoda görüldüğü gibi, herhalde bizimki futbola uygun bileklik bulamadı, ya da renk sebebiyle (oOo) , tuttu NBA logolu yeşil bilekliği koluna geçirdi. 2. fotoda, renk açısından daha uygun bir tanesini görüyoruz.

Bir tane de, (2. foto) üstünde ismi ve Brezilya bayrağının bulunduğu, siyah-beyaz bileklik var.


Tabii ben böyle diyorum fakat, bu bilekliği Fiorentina zamanında da kullandığını görüyoruz. Belki bi' basketçi bi "kanki"sinden falan almıştır. Almeria zamanından da, yeşil-sarı ince çizgili bir bileklik var. Üstündeki sembolü tanıyamadım.



Bizde ise şimdiye kadar kırmızı, üstünde Nike logosu (Swoosh dedikleri) olan bir bileklik takıyor. Kulüpten birileri bunu farkedip, diğer renklerde, ya da diğer formalara uygun bileklikler yaptırıp hediye etse, zarif bir hediye olabilir. Kırmızı kırmızı, nereye kadar?



Mesela siyah formaya kırmızı, tamam takarsın olur da, siyah bi' tane olsa, daha bir uyum falan. "Buradan yetkililere" seslenmiyorum tabii de, biri farkedip şu işe el atsa güzel olur hacoti.



Son iki fotoğraf da, Milli takımdaki örneklerden.

0 yorum: