Diatta




Memleket sathındaki bütün NBAseverler sınırda. Şurada 2 haftadan az kaldı, ama zor dayanıyoruz. Bütün lig, bütün organizasyonlar delirmiş şekilde transfer işlerinde olduğundan biraz işte idare ediyoruz. Fakat lig başlamadan kendimize gelemeyeceğiz. O arada forma işleriyle daha da alakalı olan NBAseverler için yeni haberler gelmeye başladı. İlki bu. Utah'ın yeni alternatif forması.



İşte dayılar tanıtım falan yapmış, şurada bir video var. Tasarım olarak geçen sezon giyilmeye başlanan formalarla aynı, kalıp ta aynı.


Amerikan basketbol sitelerinin birinden arakladığım şu görsele bakarsak, Utah Jazz 82-83 sezonunda bir yeşil forma giymiş. Bundan az daha farklı. Yandan şeritler geçmiyor.



O 80'lerde giydikleri yeşilin aynısını önceki sezon giymişlerdi. Yani şöyle söyleyeyim, ben 2 sezon önce giydiklerini kesin biliyorum da, geçen sezon da giymiş olabilirler. Bilen varsa şe'etsin. Yani dayılar önce Retro hesabı giydirip, vatandaşı yokladılar herhalde, sonra da ilgi gösterileceğini kestirip, 3. forma olarak saldılar.


Bu Retro olarak giyilen yeşilin şöyle bir hatırası var, 10 günlük kontratla Utah Jazz kadrosunda bulunan Sundiata Gaines'in buzzer-beater ile "Cavs'i yıktığı" (ki o üçlük, NBA kariyerinin ilk üçlüğüydü) maçta giyilmişti bu forma. Yakından takip edenler zaten biliyor. NBA'in yakın tarihinin en dokunaklı hikayelerinden birinin zirve noktasıydı o üçlük.

3 yorum:

müşkülpesent dedi ki...

bu nba takımları st.patrick's day vaktinde de maç yapıyorlarsa yeşil forma giyiyorlar. bulls'un da yeşil giydiğini görmüştüm.

L dedi ki...

evet. bulls, new york, raptors giymişti. boston'ın da altın katkılı yeşili var o güne özel.

Burak Eken dedi ki...

yeşil ve lacivert gibi birbirine yakın iki koyu rengi, sarı bant yordamıyla ustalıkla başlamışlar. Pek sevmediğim renklerdir, ancak forma gözüme çok hoş geldi.