Horr


Cahilliğime verin, sormak istiyorum: Futbol tarihinde daha önce, hem üçlü defansta, hem de forvet üçlüsünde yer alabilen bir oyuncu görüldü mü?

Edit: Yorum kısmına Müşkülpesent'ten "Ertuğrul" cevabı geldi. O kadar. Onun haricinde Ogün, Gullit ve Kaan Dobra cevapları geldi. Bu isimleri tartışmak gerek belki de, bunların hiçbiri, benim kastettiğim manada Alves'le özdeş değil. Soruyu sorarken hata yapmışım aslında. Alves hücumcu bir sağ bek, ve açıkvari beklerden. Stoper de oynayabilenlerden değil. Ve buna rağmen üçlü defansın sağında oynayabiliyor. Yani ekstrem bir örnek. Ve buna ilaveten en öndeki üçlünün sağında oynayabilmesini kastetmiştim aslında. Neyse.

4 yorum:

müşkülpesent dedi ki...

ertuğrul sağlam

L dedi ki...

abi o biraz daha farklıydı sanki? yani toptan pozisyonunu değiştirme gibi bi'şeydi hatırladığım kadarıyla. toshack mı yapmıştı, kimdi.

müşkülpesent dedi ki...

evet toshack toptan aldı ileriden stoper yaptı adamı. bunun gibi değildi zaten bu ayrı bir dünya

Muratonovic dedi ki...

Alves'e en yakın örnek Gökhan Gönül.. Asıl mevkii sağ-açık ve hatta ileri üçlünün sağı (gençler oftaş yılları, orhan şam'ın önü), o yüzden iyi bir hücüm beki zaten.. 2-3 yıl kadar önce birkaç maç fenerde stoper oynamışlığı da vardır, altyapısında stoperlik de varmış..
Konuya benzer olarak Trabzon'lu küçük Hamdi (Hamdi Aslan, şimdilerde ligtv'de yorumculuk yapıyor, 1-0'lık maçta Barcelona'ya Trabzondaki maçta golü atan adam) bir yıl santrafor oynar, ertesi yıl stoper veya önlibero oynardı..
Bunların dışında, Hamit Altıntop da bu kategoriye konabilir..