İblis


Bir yeni alternatif forma daha var NBA'de. Dallas daha önce bu tasarımla bir mavi, bir de yeşil forma giymişti yakın dönemde. Bu kez lacivert var elimizde. Zaten adamlar renkleri değiştirdi. Ya da "kaydırdı" mı desem.

Geçen NBA sezonu boyunca, hatta en çok da Play-off'lar sırasında her deplasmanda oynanan Dallas maçında, kafada "abi bunların lacivert forması nereye kayboldu ya?" sorusu vardı. Meğer adamlar değişime gitmiş. Artık mavi ("royal blue" dedikleri) deplasman formasında, lacivert ise, daha az kullanılan ve daha bi' ticari kafayla üretiliyor olan, "alternate" dedikleri, 3. formada.



Son 10 yıldaki Mavericks formalarının akıbetini de topluca buradan okuyabilirsiniz. Los Mavs muhabbetleri filan. 3 forma zaten çoğu NBA takımında var da, üçünü de aynı kalıptan yapıyorlar bazen, tekdüzelik oluşuyor. Mavs bu retromsu tasarımı alternatif formada kullanarak güzel yapıyor.

Ha bir de, belki duymayan filan vardır, NBA League Pass 25 Aralık-9 Ocak arası beleşmiş, inanılmaz haber.

3 yorum:

pepino dedi ki...

biraz anadolu takımı kafası olmus dallasta. nba de hic gorulmeyen seyler bunlar formaların kalıbını degistirmeyip rengini degistirme falan enteresan..

Burak Eken dedi ki...

Şu "kraliyet mavisi" saçmalığını da hangi kral icat ettiyse mezarında ters dönsün.

L dedi ki...

@pepino: abi sanırım onun sbebi, takımın tarihinin çok eskiye dayanmaması. 80'de kurulmuş mavericks.

@sportman: abi "bilmem ne sarısı" olayına girdiğin an zaten...