Maşallah


Sene 1902 Real Madrid'in bilinen ilk fotoğraflarından biri. Belki de ilktir. Tabi o zaman kralın verdiği ünvanlar yok, Madrid CF şeklinde geçiyor takımın adı. Kulübün ilk formasını görüyoruz fotoğrafta. Bütün tarih boyunca düz beyaz formadan vazgeçmemiş takımın ilk formasında çapraz bir çizgi göze çarpıyor. Daha sonra benim bildiğim çok ufak detaylar haricinde hiç bir zaman bu tarz bir alternatif iç saha forması olmadı Real Madrid'in. Çubuklu-Parçalı-Enine çizgili veya bunun gibi Peru tarzı vs... hiç rastlamadık.

Ancak Real Madrid son 2 senede formalarında geçmişe gidiyor. Gerçi şimdilik ŞL formalarında uyguluyor bunu fakat bence ilerde tıpkı Barcelona'nın 10 senede bir kuruluş formasına atıfta bulunarak yaptığı parçalı forması gibi kuruluş formasına gönderme yapacağı bir iç saha forması yapması gerekir diye düşünüyorum. Hazır nostaljiye merak salmışken ilk forma unutulmamalı.


Bana göre tasarımcıların kıralı olan Zoran (Zoban değil) bu tip bir çalışma yapmış kulüp için. Yukarıdaki çizim ona ait. Benim bu çizimde hoşuma giden, geçen çapraz çizginin belli belirsiz olması. Çünkü Real Madrid'in başka tip bir forma yapmayacağını biliyoruz. Düz beyazdan vazgeçmez. Bu silik çapraz çizgi ise başka tip bir forma yerine detay gibi duruyor. Hem de 1902 yılındaki ilk formayı hatırlamamızı sağlıyor. Bence kulüp bir düşünsün derim.

3 yorum:

N. Burak dedi ki...

O şerit de "gömlek" üzerine desen değil sanırım, direk omuzdan bağlamışlar kurdeleyi. :) Standart değil çünkü bazıları soldan sağa (armadaki gibi), bazıları da sağdan sola.

Burak Eken dedi ki...

Real'in seneye home formasında yan renk olarak gri kullanmasını bekliyorum (tabii siyahla birlikte).

Bu tasarım da hoş olabilir. Ancak o bant sadece önde kalmalı, arkaya hiç bulaştırmasınlar.

emoronchie dedi ki...

Formayı sanırım 3 yıl giymişler.

http://www.realmadridfans.org/equipacion.htm