YGS


''Eddy Curry signs Heat'' yaklaşık bi' kaç dakika önce gördüğüm bu haber NBA'den ne kadar koptuğumu anlamama yetti. Hala lokavt rehavetini yaşıyo... Ehhh ne diyorum lan ben? Sanırsam uygun giriş cümlesini bulamadığımdan saçmalıyorum, tıpkı şu an NBA'deki tüm GM'lerin yapmaya çalıştıkları gibi. Ahanda örnek. Pat Riley, gitmiş almış Curry'i. Tamam, uzun rotasyonun sıkıntılı ama Eddy Curry nedir abi ya? Dampier, Anthony ve Curry... Tam random gülmelik Heat'in 5 numara rotasyonu. Heat dışında garip bi' hamle de Bucks'tan geldi. Mike Dunleavy ile anlaşmışlar. Dunleavy kötü bir oyuncu değil, ancak sakatlıktan başını kaldıramadığı da bir gerçek. Faydası dokunur ama Bucks'tan o 2-3 rotasyonuyla bi' halt olmaz. Ellerinde dört tane oyun kurucu var ve şu an için ne yapacakları meçhul. O zaman ne diyoruz? Tanrı Hammond'ı kutsasın!

Pek kayda değer olmayan bir-iki transfer var, onları da hemen vereyim buradan: Damien Wilkins, Detroit'le anlaşmış. Rasual Butler ise rotasını Kanada'ya çevirmiş, Toronto'da geçirecek gibi duruyor bu sezonu. Derrick Brown denyosu eski takımına dönüş yapmış, North Carolina yolunda, Bobcats benchinde heder olacak anlaşılan. Kayda değer olup/olmadığına henüz karar veremediğim bir haber ise New York'tan geldi. Chauncey Billups'ı serbest bırakmışlar. Denver sulanıyormuş Billups'a şu an. Bu arada Billups'ın yerini de Mike Bibby ile doldurmuşlar (zaaaa). New York'un diğer bir hamlesi ise Tyson Chandler oldu. Sign and trade vasıtasıyla üçlü bir takasa girip Chandler'ı aldılar. Yapılan takasa göre Turiaf, Knicks tarafından Wizards'a gönderildi. Andy Rautins (bu kim lan?) ise Dallas'ın yolunu tuttu.

''Fotospor'dan neyimiz eksik?'' bölümünde ise konuşulan transfer haberlerini şaapalım. Chris Paul takası, dedikodu olmaktan çıktı. Az kalsın Laker oluyordu Paul... Tabii Stern devreye girmeseydi. Ancak tüm bu ''takas dondurma'' olayına rağmen Amerikalı basketbol otoritelerine (otorite ne lan, çok tiksinç oldu) göre Paul, Laker olmaya çok yakın(mış). Şimdi Paul girizgahıyla, Howard olayına bi' girelim. Şu an resmi olarak; Howard takas olma yönündeki isteğini Orlando GM'si Otis Smith'e iletmiş durumda. Howard'la bilindiği üzere, Lakers ve Nets ilgileniyordu, ancak bu iki takıma bir rakip eklendi. O rakip Dallas Markevericks (kelime oyunu pek etkili olmadı lan galiba). Hadi Lakers yeni bir maceraya atılıyor ona ok, Nets de Deron'a kardeş getirmek istiyor ona da ok ama Dallas? Gerçekleşirse çok garip takas olur. Otis Smith şu sıralar Brook Lopez'e dileniyormuş. Bu, Nets'i biraz öne çıkarıyor bu takasta ancak gel gelelim Howard Nets'e pek sıcak bakmıyor. Kaldı ki Orlando Howard'ı gönderirken eldeki bir-iki yüklü kontrattan da kurtulmak isteyecektir fakat Nets bunu kabul eder mi, o bir soru işareti. Lakers'ın ise Orlando'ya sunabileceği en iyi seçenek Bynum. Bunun yanında Orlando'nun kurtulmak istediği Hidayet'i de alabilirler bu paket dahilinde lakin bu kısımda da Bynum'un sakatlık sorunu denklemi çözümsüz kılıyor. Dallas mevzusu ise çok ilginç. Tyson Chandler'ın gidişinin ardından bir pivot ihtiyaçlarının ortaya çıktığı açık ama bunu Howard'la doldurmak istemeleri gerçekten çok ama çok ilginç. İki-üç gün öncesine kadar ''rekabet dengesi bozuluyor yeaaa'' diyerekten Paul'ün Lakers'a gitmesine bi' anlamda engel olan Cuban, bu transferi gerçekleştirirse o dengeyi kendisi bozmuş olacak.

Garip olaylar dönüyor Güntekin. Hemi de çok garip. İsmail Abi'nin dediği gibi; olaylar, olaylar... Bekleyip görmek lazım gelişmeleri.


0 yorum: