Retro 59

Salinger


Salinger hakkında bir süre önce çok uzun olmayan bi'şeyler yazmıştım. Niye bilmiyorum, yayınlamadım. Allayıp pullayıp koysam bloga ilerleyen günlerde. Ondan önce çok kısa şuraya yazayım, gecenin gazıyla:

Bu adam eğer ardında bazı hikaye ve romanlar bıraktıysa iyi olur dostum. Özellikle şunu okuduktan sonra bu konuda gayet umutluyum ve zaten bu herif sadece o 4 ince kitabı yazmış olmamalı. Daha fazlası olmalı.

Retro 58

Waka


İlkine az kaldı. Ortalığı ısıtalım. Aslında el atmak hiç istemiyorum, salak salak hadiseler çıkıyor. Neyse.

Şu sıra Justin Bieber ile birlikte popüler müzik seven bünyelere de Barcelona sevgisi aşılama görevini üstlenen Shakira ablamızın bu hallerini de biliyoruz. Hem de 5 numara. Valla bilmiyorum da, artık gider FHM'e Barça formasıyla mı soyunur, ne yapar, şunu unuttursun. Gerekirse Gerard ile bağlantıya da geçeriz.

Retro 57

Chartered


Liverpool'un yeni sezon 3. forması güzel, fakat kötü tarafı, Chelsea'nin 06-07 3. formasını andırması. Kırmızı rengin kullanımı dahil, çok fazla o formayı anımsatıyor. Biraz daha dikkatli olabilirlermiş bu konuda.



Stro


Maçta dikkatimi çekti, ki nasıl çekmesin? Şimdiye kadar kaç Japon oynadı ki zaten Ş.Ligi'nde? Nakamura kesin mesela. Onun haricinde pat diye aklıma gelen yok... Nakata oynadı mı emin değilim? Bırakın onları da, muhtemelen ilk kez iki Japon futbolcu karşı karşıya geldi Ş.Ligi'nde. Ayrıca mevkiileri gereği de karşı karşıya geldiler;Uchida sağ bekte oynadı, Nagatomo ise sol bek. İyi ki o mevkiilerde oynadılar da, şu resim ortaya çıktı. Yoksa o da sıkıntı. Eğer bu maçta gerçekten iki Japon ilk kez Şampiyonlar Ligi'nde farklı takımlarda oynadı ise, onu da yetkili abilerimizden öğreniriz.

Retro 56

Losc


Lille'in de önümüzdeki sezon giyeceği 2 forma (iç saha ve deplasman) sızmış vaziyette. Şu Bilbao formasıyla aynı kalıp kullanılmış. Büyük ihtimalle bir tane daha gelecek. O da son 3 sezon formalarına bakarak tahmin edilebilir durumda. Muhtemelen siyah olacak. Ama şu iki formayla aynı kalıp olması tekdüzelik yaratır. O yüzden başka bir kalıp olmalı.


Aşağıdaki 3 resimde sırayla, Lille'in son 3 sezondaki kreasyonları görülüyor. İstikrar var. Renkleri belirlemişler. En fazla 3. forma (siyah ve sarı ağırlıklı olanlar) değişir, başka renk denenir.

Retro 55