Rafa


Biz ufakken, çakma Lakers formalarının arkasında böyle yazardı. Sen gel şimdi bu ligi yayınlayan kuruluş olarak... Neyse mınakoyim.

Retro 73


Bu kez değişik bir Retro serisi postu olacak. Geçen twitter'da muhabbeti geçmişti bu formanın, sonra da Deniz abi şu fotoğrafları paylaştı. Sonra da "Koysana senin seriye" dedi, ben de "harbi olur ha" çektim. Hala elindeymiş meğer. Benim olmamıştı, fakat çok iyi hatırlıyorum. Çok kişide vardı. Hatta birkaç yabancı oyuncunun da vardı böyle.

Ghost

Helal lan Jose, kaç yıllık rekabetin de anasını siktin, koca Real Madrid'i de karıştırdın, milli takımı da birbirine soktun. Senden büyük kaos insanı var mı acep...

Retro 72

Check Out


İlk 5'in diğer adamı da Haywood. Fena takım değildi gerçi, ama beklendiği kadar yukarıları göremediler. Sonra da işte Arenas'ın silahları falan...

Retro 71

Yeniler 3

Çok fazla blog forma yazmaya başladı. Ve yazmaları değil, bunu yapma sebepleri beni uyuz ediyor.


Nike'ın bu sezonki şu çubukların incelmesi hadisesi sezon boyunca çok futbolseveri sinirlendirebilir. Ki onlardan başkası yapmazdı böyle bi'şeyi. Ne desem bilemiyorum şuna mesela.





Bizle eşleştikleri 07-08 sezonunda da benzer bir deplasman formaları vardı. Ben çok beğeniyorum bu artık krem mi dersiniz, kirli beyaz mı dersiniz, o rengin katıldığı formalarını. Sonuçta bu tip formalar genelde düz yapılır ve sıkar.

Yeni sezon Celtic 3. forma. Bu kez enine inceleşen-kalınlaşan çubuklar. Kol dümdüz yine. Fena değil.



Malaga tabii paralandı falan, Nike'a geçiş yapıldı. Geçen senekine benzer yapıda kreasyon. Siyah yerine laci, turuncu yerine de pembe var. Reklam olmaması yüzünden bi' eğreti durma var ama, herhalde reklam gelir.






Marsilya hakkında uzun uzadıya cümleler kurmak çok yanlış. Forma değil, sanat eseri geçiriyorlar üzerlerine. Müthiş şeyler. Üstüste 4. sezondur inanılmaz kreasyonlar çıkarılıyor. Bu sezonun 3. forma tercihi de kırmızı. Tarihlerinde var mı bilmiyorum -ki çok büyük ihtimal yok- ama lacivert ve siyahlardan sonra şahsen hoşuma giden bir tercih oldu. Mavideki ayrıntıların altın renkte olması harika.

Edit:Kırmızı değil, turuncu imiş. Daha net resim bulunca koyarız artık.






Şu postta da resimleri sunmuştuk, fakat farklılıklar var asıl resimlerde. 1. Altının tonu daha koyu-ki daha doğru tercih. Diğer türlü çok parlak duruyordu. 2. Deplasman formasının kalıbı değişmiş, daha güzel bi' hale bürünmüş.





Bu sezonun Saint Etienne formalarında, geçen sezon Wolfsburg formalarında yapılanla aynı yönteme gidilmiş. Ana renk yeşil, pay edilmiş. Hem iç saha, hem de deplasman formasına. 1. formada yeşili birkaç ton birden kullanmak daha önce de yaptıkları bi'şeydi. Bu kez beyazda da daha çok kullanmışlar. Güzel olmuş.



Fulham'ın yeni deplasman forması iyi hoş da, geçtiğimiz sezonun kalıbının kullanılması eksi puan. Ayrıca armanın durduğu yere dikkat.





Siyah-kırmızı çubuklu, City'nin tarihsel deplasman formalarından. Bir benzeri de, geçen 2 sezon giydikleri, beyaz üstüne çapraz siyah-kırmızı şeritli olan. Bu iki formayı da belli aralıklarla giyiyorlar. Kırmızı-siyah çubukluyu en son 08-09'da giymişlerdi. Çok hoş. Umbro zaten son 2-3 senedir falan çok güzel ve sade işler yapıyor, ve durmuyor da. Çubuklu da onlara örnek. Yaka kısmındaki ufak rötuşu saymazsak, neredeyse 70'lerin saf çubuklular gibi. Kolda ya da gövdede çubuklarda bozulma yok. Dümdüz iniyor. Son 10 ya da daha fazla yıldır böyle çubuklu pek görmemişizdir. Saf retro.
Hangi renk ismiyle hitap edeceğimi bilemediğim diğer forma ise, geçen sezonki lacivert ve önceki sezon giyilen siyahın bayrağını devralacak. Açık renk deplasman formaları yok, ama sıkıntı olmaz.

Nerden Nereye "Final Özel"


Wembley 1992


Wembley 2011