Eneramo


Kiuyedi'nin bu forma içine giydiği uzun tişörtler cidden çok ilginç. Hani kaba eti falan geçen bir uzunluk. Bir nigga edası. Daha önce de dikkatimi çekmişti normal olarak, ama dünkü maçta aklıma başka bi'şey getirdi: Acaba NBA'de hani birkaç sene önce şortlara diz sınırı getirdiler ya, ona benzer şekilde, Quaresma'nın tişörtten yola çıkarak yasak filan getirmesinler bu ipneler?


Hadi formalar artık şort içine konmuyor tamam, ama bu tişört hadisesi birilerinin gözüne batabilir yakında. Kariyerinin Beşiktaş öncesi bölümünde de yok, nerden estiyse. Güzel ama, böyle çıkıntılıklar iyidir. Yeter ki biri çıkıp saçmalamasın "sok onu içine" diye.


Retro 136

Paradise


Her şey bu fotoğrafla başla- yok la. Ama kısmen öyle. Melo'yla ilgili foto bakınırken, şu ilk fotoğraf dikkatimi çekti. Tıkladım. Lan baktım bi' NBA logosu falan, bi'şeyler dönüyor. Hemen araştırmayı farklı yöne çektim hacı.



Meğer bizim hırçın oğlanın böyle bir alışkanlığı varmış. Belki de totem. Netteki resimlerinin çok azında kolunda bileklik olmadığı görülüyor. Taktığı kol ve bölge de sabit hep (ilk resimde azıcık kaymış, çaktırmayın).


Ne kadar kişi farketmiştir bilemem, ben farkettim, şuraya da kayıt düşelim. Gerisini bilemem.

İlk fotoda görüldüğü gibi, herhalde bizimki futbola uygun bileklik bulamadı, ya da renk sebebiyle (oOo) , tuttu NBA logolu yeşil bilekliği koluna geçirdi. 2. fotoda, renk açısından daha uygun bir tanesini görüyoruz.

Bir tane de, (2. foto) üstünde ismi ve Brezilya bayrağının bulunduğu, siyah-beyaz bileklik var.


Tabii ben böyle diyorum fakat, bu bilekliği Fiorentina zamanında da kullandığını görüyoruz. Belki bi' basketçi bi "kanki"sinden falan almıştır. Almeria zamanından da, yeşil-sarı ince çizgili bir bileklik var. Üstündeki sembolü tanıyamadım.



Bizde ise şimdiye kadar kırmızı, üstünde Nike logosu (Swoosh dedikleri) olan bir bileklik takıyor. Kulüpten birileri bunu farkedip, diğer renklerde, ya da diğer formalara uygun bileklikler yaptırıp hediye etse, zarif bir hediye olabilir. Kırmızı kırmızı, nereye kadar?



Mesela siyah formaya kırmızı, tamam takarsın olur da, siyah bi' tane olsa, daha bir uyum falan. "Buradan yetkililere" seslenmiyorum tabii de, biri farkedip şu işe el atsa güzel olur hacoti.



Son iki fotoğraf da, Milli takımdaki örneklerden.

Retro 135

Bud Light


Ben dedim amınakoyim, o kadar koca götlü karıyla evlenilmez diye...

Nets koçu Avery Johnson

Retro 134



Ne alaka mı? Şuradan gelin...

Pembo

Bağlantı
Blog geçmişinde en az 4-5 tane "Kırmızı Beşiktaş forması" temalı post vardır. Belki de anlamsız şekilde, bu formaları çok seviyorum. Bu sene de setlerinde yer aldığını öğrenince sevindirik oldum. Benim sempati duymamdan öte, hadi kırmızı olmasın, herhangi bir rengi, Beşiktaş'ın geleneksel 3. renk yapması lazım. Yani son 7-8 senelik "forma performansları" cidden çok kötü. Bu işlerden anlayan, ya da anlamasa bile az çok uyanık olan Beşiktaş taraftarları eminim şikayetçidir bu durumdan.

Henüz kırmızı hiç giyilmedi. Belki de geçen sezonki gri gibi (gümüş?) 2. devre çıkar, detay bilmiyorum. Ama şunu bi' oturtsalar, benimseseler, belli bir 3. renkleri olsa. Gerekince giyseler... İki rengin içinde boğulup kalmasalar. Bir de, kırmızıyı benimsemeyen, istemeyen Beşiktaşlılar olduğunu biliyorum. Az ya da çok. Fakat kırmızı olmazsa, diğer renkler hiç olmaz. Çünkü hani, kökeni var, kulüp armasında yer alıyor vs. Alakalı.

Bu görselde işte 4 kombinasyon var, aha katalog da bu, burada da beyaz şort ve kırmızı çorapla yer alıyor. Kırmızı şortun olmaması önemli. Çünkü bizde bu tip "başka renkli" formalar genelde tek renk olur. Bunu kırmak lazım. Mesela gri de kullanılabilirmiş, şort için.