Retro 147

Attar


Son 5-6 yılda Milan'ın kadrosunun yüksek yaş ortalaması çokça dillerde dolandı, dalga geçildi vs. Ama mesela şu fotoya bakınca da, bir zaman, elde nasıl yaşlı bir grup olduğu çok daha iyi anlaşılıyor. Kaka'yı çıkar or'dan, sırayla 70-76-78-68-76-73 doğumlu adamlar var. Sene de 2007. Ki zaten o dönemin son icraati bu. Sonra işler değişiyor...

Eboue


Şurada ne yazdığını ilk anda anlayamadım. Hatta anlayamadık, benle birlikte izleyenler de çıkaramadı. Sonraki resimlerde, daha net açıyla görünce çıkarabildim. Abi "by by" ne demek ya? Kimse şu noktada "yea kardeşim herkes İngilizce bilmek zorunda mı" diyemez. Madem toptan ingilizce bir gönderme yapılıyor, neden doğrusu yazılamıyor ki bunun? Neden akla "Feysbuk İngilizcesi"ni getiren bir sonuç çıkıyor? Koca koreografi hazırla, orada sıç. Hem de -görünüşe göre- pek de bilinmeyen bir gönderme yapmışken... Sen Bye Bye Birdie'nin ne olduğunu bil, ama oraya "By By" yazılsın.

Nerden Nereye 69

Retro 146

Gonzales







Eboue'nin golünden birkaç saniye sonraki Lig Tv manzarası. Evde izliyor olsam -ki şanslıydım, canlı şahit oldum- muhtemelen ekrana kafa atardım. Eğer "abi bu önceden vardı ya"lık bir durum söz konusuysa, haberim yoktu. Bilemiyorum, önceki maçlardan hatırlamıyorum ama, golden hemen sonra da ekrana bakmıyoruz zaten. Neyse. Özet olarak: Jose Mourinho'nun ta amına koyayım.





Wall


Şunu gördüğümden beri, böyle çok fena "Ulan yine Lokavt sezonunda şampiyon olucaz, meheheh" diye saçmalayasım var, sayfalarca. Geçen sene hevesimiz -feci- kursağımızda kaldı o çok iyi normal sezon derecesinden sonra. Hala daha muhtemel şampiyonluk adaylarındanız ama, bu sezon, mevcut kadroyla o şekilde anıldığımız son sezon olabilir. Neyse, valla sezon başlasın, şu ortamımıza bi' geri dönelim de, takımın muhtemel düşüşü bile daha az umrumda -kaypak taraftar. Ayrıca, şöyle yeni bir mekan var, bütün NBAci piçlere duyurulur, şu mecralarda NBA'den en çok anlayan adamlardan olan Fritz'in yeni mekanı. Resmi de oradan arakladım zaten, kusura bakmasın neheh.