Muhi


Geçen haftanın Uykusuz ve Penguen'ine 2. baskıyı yaparken, arka sayfalardan birinde ne göreyim: "Yakında: Cihangirde Bi Ev. 3 kitap aynı anda (Tüm bölümler)". Sonrası halay...

Bir kere, hala haberdar olmayan, ya da haberdar olup da denk gelmeyen vs. varsa, bir kez daha şiddetle önereyim. Ülke mizah tarihinde yapılan en iyi işlerden biri. Artık çizilmiyor olmasına rağmen öneriyorum, öyle bi'. Hatta Oky çizmeyi bırakalı 4 sene falan oldu. Zaten Uykusuz'un ilk zamanlarında seyrek çiziyorken, Metin Demirhan'ın ölümüyle, bir daha hiç açılmamak üzere kapattı bu faslı.

İlaveten, ilk kitabı bulmak büyük zor iş. Ki 2. kitap da Idefix'te bile yok şu anda. Ha zorlasan bulunur. Bende ilk kitap yoktu, sonra işte Lombak ciltlerini toplarken ilk maceraları da okudum zamanla, ama cilt başka şey tabii. Şimdi bu haber harika oldu. Ha, ben gene ilk cildin ilk baskısını ararım, o başka.

Böylece hem 2. kitaptan sonraki maceralar da derli-toplu bulunabilecek, hem de 1 ve 2. ciltlere kolayca erişilecek.

Yine aynı sıkıntı, şu çizgi öykünün ciltlerinin kapaklarının Google'daki görsel sayısı bile onu aşmıyor. O yüzden normalde dikkat etmeme rağmen, bu kez mecburen üstünde Ide(e)fix(e) logolu görsel koydum post için.

Son olarak da, görsel için bakınırken şöyle bi'şey buldum. Ama geri kalanı hakkında hiçbir fikrim yok. Varsa da umarım bulurum. Bulursam paylaşırım.



Tarçın


Eğer lokavt bitmese, geçen haftasonu farklı formalar altında karşılaşacaklardı. Değil kader, Stern bile engel olamadı buna.........

Retro 156

Puskas


Ah be abla, arkadaş ortamında şu espri yapılsa, karşı mahalleye kadar kovalanır, sen bir de öyle yazıp maça götürmeler falan...

Esnaf

Zevkten de öte, NBA tarihinin en tuhaf forması belki bu. 03-04 sezonunun açılış maçında Lakers'a karşı giyilen bu gümüş forma, bir daha hiç giyilmiyor. Aynı Fenerbahçe'nin yine ligin ilk maçında İbb'ye karşı giyip, yenildikten sonra (bir maç hariç, kupadaki Urfa maçı) giymediği turkuaz gibi.



Maçın kaybedilmesinin, formanın rafa kaldırılmasıyla alakası olduğunu pek sanmıyorum. Hadi 1-2 defa daha giyilirdi belki. 109-93 kaybediyorlar maçı. Ki o sezon da, Antawn Jamison, Antoine Walker (...lan?) falan gelmiş, yıldızlar yıldızlar. Herhalde "fazla parlak" geldi forma. Geçen sezon Beşiktaş'ın griden gümüşe çalan forması gibi.



Eğer bu kadar parlak olmasaymış, arada bir giyilen 3. forma konumunda kalabilirmiş. Sonuçta mavi ve beyaza "giden" renktir gri. Muhtemelen Cuban maçtan sonra, "sizin gibi takımı da sikerim, üstünüzdeki formayı da. Bir daha bunları görürsem hepinizi Milwaukee'ye sürerim" dedi, ve olan oldu.

Retro 155

Mendirek


Maçı izlemedim, ama bittikten sonra fotoğrafları görünce, aklıma hemen, evvelki sezon Old Trafford'da oynanan Manutd-Pool maçı geldi.



Genelde United'a karşı beyaz altına koyu şortla çıkan Liverpool, bu kez 3. formasını, açık renk şortla birleştirerek sahaya çıkmıştı. Ve bu kombinasyon, benim tüm zamanlarda en çok hoşuma giden formalardan biri haline gelmişti. Ki zaten çok az giydiler bu şekilde sanırım.



Eğer iki takım çorapları farklı giyse, yani Fenerbahçe laci çorap, Trabzon da açık mavi çorap giyerek sahaya çıksa, birebir bu maçın aynısı olacakmış. Bu güzel forma manzarasına önayak olan da, yine Trabzon gibi görünüyor.

Aumann






Bu sezonun ilk gününden, Türk taraftar manzaraları. Yücel'e teşekkürler.

Nerden Nereye 71


Tafra



Dün manyak gibi maçlara atladık tabii. Büyük açlık vardı. Nihayet "sevgililer kavuştu". Dallas-Miami maçının başında, her zamanki gibi şampiyonluk flaması asıldı, coşkulu hava falan. Ama sonra farkettik ki, bir yenilik var. Mavericks formalarında, daha önce Finallerde formaya dikilen şampiyonluk kupası vardı- ki Finaller logosu da değişti önceki sene. Muhtemelen yeni bir uygulama. Ama, net bir bilgiye sahip değilim. yani bu bütün sezon mu sürecek, yoksa ilk maça özel bir şey mi, ikinci Dallas maçında herhalde anlarız. Eğer kalıcı ise, şahsen hoşuma gider. Şampiyonun kim olduğunu belirtecek özel bir sembol, hoş olabilir. Son premier League şampiyonunun formasındaki EPL logosunun altın renginde olması gibi.


Edit: 1. Gerçekten ilk maça özel bir uygulamaymış. O da olur.
2. Pepino ve mstar1 sağolsunlar, yorumlara yazmışlar, göğüsteki Dallas yazısının da etrafında ince altın bir şerit var. İlk fotoya dikkatli bakınca görülebiliyor, ya da büyütünce. O da ilk maç içinmiş. İkinci resimde -dünkü Denver maçı- görülmüyor.

Söbü


Yemin ediyorum koca ligde cornrowlu adam kalmadı. Gidip birilerine el altından para vereceğim en sonunda. Son kalelerden biri de yıkıldı. Ne yapacağız bilmiyorum Refik abi.