Gönen

Bu post "aha şöyle bir forma var" şeklinde olmayacak. Lig başlarken bir postta şu yazının linkini vermiştim. Daha da tek tek hepsinden bahsetmek çakallık olur. Ama formanın "olayı" nedir, onunla ilgili 2 cümle edeyim dedim.

Kısaca; bu formayı iç sahada yapacakları 6 büyük ya da önemli maçta giyecekler. Tabii bu durumda, NBA'de gördüğümüz her zamanki ev sahibinin beyaz, konuk takımın koyu giydiği düzen değişecek. Ama zaten yeni çıkan, ya da bu örnekteki gibi, veya retro formalar için bu kural bozuluyor ara sıra.


Avrupa futbolunda bazı formalarda görüyoruz bu mantığı. Ama Miami bu formada, sadece logo değil, tüm formaya bunu yansıtmış. Siyah formanın, iki renge indirgenmiş hali.

Çelsi'de çok oluyor bu tek renk logo işi. Bu sezon Milan'da var. Schalke 04'te gördük. Keza Celtic'de (Liverpool da var elbette, Sportman sağol). Bu biraz cesaret isteyen bir iş, sevilir-sevilmez başka, ama ben böyle farklı işleri kendimce hep savunuyorum. Deplasman formaları içinde tabii. Bunu 1. formanda yapamazsın.

3 yorum:

rtamer18 dedi ki...

cleveland da yapmıştı siyah fosforlu yeşil detaylı nba logosu bile fosforlu yeşildi

Burak Eken dedi ki...

Liv'pool...

L dedi ki...

@rtamer18:

aga hangisi o ya, anımsayamadım, bi caps falan