Kumiko

Bayağı geç kaldık, ufaktan Euro 2012 ve Afrika Uluslar Kupası formalarından bahsetsek güzel olur. Ya da diğer yeni formalardan. Turnuvaya katılmayacak olanlar da var. Mesela bizim Milli takımın formalar da yazın tanıtılır sanırım.




Neden bilmiyorum ama, turnuvası olmayandan başlayalım. Japonya 2012-2013 iç saha forması. Direkt dalayım: gördüğüm en kötü formalardan biri. Olacak iş değil amınakoyim. Her forma muhabbetinde olduğu gibi "elbet bunu da seven vardır", bu işler özneldir, demeyi de ihmal etmeyeyim. Sonra "sana ne lan göt, ben sevdim" diyenler oluyor.

1. Japonya milli takımı'nın ilk rengi mavi, malum. İç saha formaları ya mavi forma/mavi şort, ya da mavi/beyaz şort olur. Bazen de formada kırmızı eklemeler olur filan. Bu kez maviyi laciverte çevirip, yanında az maviyle sunmuşlar. Omuzdaki üç bant da beyaz gelmiş -ki bu normal. Ama bir de ortadan kırmızı şerit geçirince, iyiden iyiye karman çorman bir manzara. Kulüp takımında göze batmaz belki de, milli takım forması için fazla karmaşa.


2. İlk mi bilmiyorum ama -olması muhtemel- federasyon logosunun yanına, Japonya bayrağını da eklemişler. Renk karmaşasına ilaveten, bir de "ön konsol" kalabalıklaşmış. Neden koyuyorsun abi bayrağı oraya. Hatta orada bir de "Japan" yazıyor filan.


DURUN DAHA BİTMEDİ. Dayılar son Dünya şampiyonu olan Kadın milli takımı için de aynı formaya karar vermiş. Ama 2 değişiklikle:

1. Son Dünya şampiyonu oldukları için, (Erkek futbolunda da olduğu gibi) sağ tarafta bir altın logo var. Ve bu, zaten kalabalık olan görünümü iyice...

2. Ortadaki o kırmızı şeridi, pembe yapmışlar hacım. "Kadınsı" bir rötuş. Yukarıda dediğim gibi, daha sade bir forma olsa, bu pembe şerit de daha olumlu karşılanabilirdi. Ki yine karşılanır az-çok. Çok görülmeyen şeyler bunlar. Acaba daha önce var mıydı pembeli formaları? Neyse üşendim şimdi lan.

Ben şeye benzettim bunu, hani NBA'de olur, kadınlar ve genç kızlar için, takımın formasının pembe (ya da beyaz-pembe) versiyonunu yaparlar. Salonda çok göze çarpmıyor ama, elbet alan eden vardır.

3 yorum:

Burak Eken dedi ki...

Ben erkeklerin formasını beğendim. Tabii o kırmızı şerit dikey değil de yatay olsa çok daha güzel olurdu, böyle hafif sırıtmış. Ama yine de hoşuma gitti.

Kadınlarınkiyse bana direkt Bordeaux'yu hatırlattı. Onların da böyle lacivert üzerine pembe desenli formaları vardı. Hatta Sabri'nin son dakikada taktığı (Kewell Başkan'ı da anmadan olmaz) UEFA maçında da o formayı giymişlerdi.

hakancelep dedi ki...

Olm James'i o formayla düşünsene bi' slşdfaslşkifşskf

L dedi ki...

@hakancelep:

aslında öyle bi caps yapıp ortalığa mı salsak adlasfhdkfhdkhfd

@sportman:

evet evet, bordo da forma hususunda ayrı yerde duran takımlardan.