Torosidis


Manisa-Fenerbahçe maçını izlemek üzere bir Fenerbahçeli, iki Galatasaraylı, televizyon karşısına oturduk. Çok beklemedik maç öncesi. Zaten eve girdiğimizde 19.24 falandı. Neyse işte, o yarım saate yakın zaman da geçti, maçı sunacak elemanlar kontrolü aldı. Bir de baktık ki, Fenerbahçeli oyuncuların üstünde şu Fenerium'larda da satılan, ön kısmında sadece Türk bayrağı olan, ama bu maça özel olarak da hepsinin arkasında "Lefter 10" yazan eski çubuklu formalar vardı.


Çok şaşırdık ve hoşumuza gitti. Ayrıca hemen o anda "acaba maça bu formalarla mı çıkacaklar?" diye sormaya başladık birbirimize. İçlerinde asıl çubuklular var mı diye de anlamaya çalışıyordum. Bu bile çok hoş hareketken, maça o formalarla çıkmaları... inanılmaz olurdu. Çıkmadılar. Aklımıza o arada -doğal olarak- 07-08'deki Man Utd-Man City maçı geldi.

Bağlantı
Eğer maçta klasik çubukluyu giyselerdi, kafadan ülke futbol tarihine geçerdi. Peki maçta giymek isteyip de reddedilmiş olabilirler mi? Bilemiyoruz.




Tesadüfe bakın ki, postu yazmaya başladıktan sonra şu yazıyı gördüm. Muhtemelen görmeden yazsam, birileri uyarırdı. İyi oldu. O zaman soru şu: kulübün maç öncesi sahaya klasik çubukluyla çıkma kararı almasının bu yazıyla alakası var mı?

Eğer varsa, blogların etkisini göstermesi adına bu çok önemli. Di Massimo Talento, kaliteyi bilemem ama, tanınırlık açısından futbol blogları arasında ilk 10-15'e rahat girer. Yazarları tv'de görünmüş bir blog sonuçta. Umarım dediğim gibidir. Değilse de kulübün hanesine artı geçer, ama 2 tık daha az. Kesin bilgi edinirsem eklerim buraya.

Editler: 1. Postu yayınladıktan biraz sonra İlker Yılmaz'a sordum, "emin değilim ama, tahminimce çokça dillendirilmiştir bu konu. Az da olsa sesimizi duyurduysak ne mutlu" dedi.

2. Fotolar için Burak'a teşekkürler.

3. b.p. yorumlarda şöyle demiş, direkt kopyalıyorum: "fenerbahçe nostalji lefter formalarıyla maça çıkmak istemiş ama federasyondan onay alamamış. normalde manisa siyah beyaz çubuklu, fener de sarı formayla oynayacakken manisa jest yapıp beyaz forma giymiş fener de klasik çubukluyla çıkmış. bugün radikalde yazıyodu bu şekilde."

Maç öncesinde Fenerbahçe'nin çubukluyla oynamak için izin istediği mi ne, öyle bir şeyden bahsettiklerini hatırlıyorum. Eğer klasik çubukludan bahsettilerse de o arada kaynamıştır. Görünüşe göre gerçekten o formalarla oynamak istemişler. Takdir edilesi.

4 yorum:

b.p. dedi ki...

fenerbahçe nostalji lefter formalarıyla maça çıkmak istemiş ama federasyondan onay alamamış. normalde manisa siyah beyaz çubuklu, fener de sarı formayla oynayacakken manisa jest yapıp beyaz forma giymiş fener de klasik çubuklula çıkmış. bugün radikalde yazıyodu bu şekilde.

N. Burak dedi ki...

Fotoğraflar. :)

http://fotocdncube.fanatik.com.tr/news/423x238/2012/1/17/fft1mm1610628.jpg
http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2012-01-16_a2.jpg

L dedi ki...

eyvallah beyler, büyük teşekkür ettim.

Burak Eken dedi ki...

Manchester United hadisesi bambaşkaydı. Hadi cezayı göze alıp klasik formayı giydiler diyelim, numara olayını ManU gibi yapmaları imkânsız. TFF hayatta izin vermez.

Numara olayı derken neden bahsettiğimi açayım ki ManU'nun hareketinin efsaneliği daha da ortaya çıksın.

Manchester United o günkü maça sadece 50 yıl öncenin formasıyla çıkmadı. Aynı zamanda formadaki numara fontları da 50 yıl öncekiyle aynıydı. Ayrıca formalarda kesinlikle isim yazmıyor ve göğüs dışında (yani şortta) da numara bulunmuyordu. Ve en bombası... Sahaya çıkan 11 kişi, 1'den 11'e kadar olan numaraları giymiş; yedekler de 12'den 18'e kadar numaralanmıştı. Numarası bu kategoriye uymayanlar alternatif numara giymek zorunda kalmıştı. Örneğin Scholes'un 8, Tevez'in 9 giydiğini hatırlıyorum.

O maçın en tâlihsiz yanı, bu kadar özel hazırlığın neticesinde United'ın kendi sahasında 2-1 yenilmiş olmasıydı.