Ceballos


NBA'de formaların karışması gibi bir ihtimal yok. Hepsi dümdüz formalar. Kimin nerde ne giyeceği belli. İstisnalarsa, yeni çıkan ya da halihazırda var olan 3. formanın tanıtım amaçlı giyilmesi (içerde veya dışarda), retro formaların giyildiği günler ve özel günler, St Patrick's Day gibi.

3. formalar tamamen pazarlama amacıyla. Mesela futboldaki 3. formalar için de öyle diyorlar, ama alakası yok. Basitçe, ilk forması masmavi, deplasman forması bembeyaz olan Chelsea, West Bromwich Albion ile oynarken "mecburen" 3. formasını giyer.


Artık kimin, hangi mercilerin kararı bilmiyorum ama, Slam Dunk'ta giyilen formalar, tamamen pazarlamaya yönelik seçilmiş. Indiana, Utah ve Minnesota'nın 3., Houston'ın ise alternatif kırmızısını gördük yarışma boyunca. İlaveten, oyuncuların sürekli efsanelere gönderme yapması, onların smaçlarını yeniden yapması, retro formaları da çokça görmemize sebep oldu. Daha önce Josh Smith, Gerald Green de "throwback" denilen eski formalarla smaç yapmışlardı ama, bu kez biri hariç bütün oyuncular o işe el attı. Yani anlayacağınız, kaliteyi filan geçelim, 2012 Slam Dunk, kasıtlı/kasıtsız forma satma odaklı bir organizasyon olarak All-Star tarihindeki yerini aldı.

2 yorum:

gerisi önemli değil... dedi ki...

amerika'da the artist'den sonra bir geçmişe heves çılgınlığı başlamış sanırım. oscar töreninde de kadınlar hep geçmişin giyisilerini giymişler falan, birbirlerini destekleyen organizasyonlar belki bunlar veya değildir. birden bağlantı kurasım geldi.

L dedi ki...

evet o gece dönen muhabbetlerde görmüştüm, lafı geçmişti.

valla böyle bir şey vardır-yoktur demem, diyemem ama, "şaşırmam" derim. çünkü 4 oyuncunun üçü efsanelere gönderme yaptı.