Centro

Bu sezonun Milan formalarıyla ilgili 2 husus var yazmak istediğim. Sezon bitmeden yazayım da kurtulayım amına koyayım -off çok şiirsel.


Şimdi bu sezon malum, kırmızı ağırlıklı bir Milan çubuklusu görüyoruz. Çubukların kalınlığının sezondan sezona değişmesi gibi, formaya hakim rengin değişmesi de, "endüstriyel futbol" başlığı altında incelenmesi gereken bir konu.



Şunu savunuyorum: Milan, çubuklularını (en azından "genelde") kırmızı ağırlıklı yapmalı ki, renk dağılımı daha doğru olsun kombinasyonun tamamında. Çoğunlukla siyah baskın oluyor, ve çorap da siyah olduğu için, kırmızının varlığı minimumda kalıyor. Eğer bu sezonki gibi formaları daha sık görürsek, daha şık manzaralar görebiliriz sanki.

İlaveten, çubuklu kırmızı ağırlıklı olduğu zaman, düz siyah formanın da bir anlamı olur, ve daha sık giyilir.

Üstteki foto bu açıdan gayet olumlu. 2. sezon üstüste kırmızı ağırlıklı bir çubuklu. Artı, yine beyaz katkılı. Beyaz çok farklı bir "tat" katıyor Milan çubuklusuna. Açıyor.



Bu da ikincisi. İki sezondur Abbiati'nin siyah formayı bazen kaleci forması olarak kullandığını görüyoruz. Mandanda filan sık yapar hani, birkaç örnek daha var. Bu benim çok hoşuma gidiyor. Ve, normalde -ister istemez- takımdan ayrı bir parça olarak görülen kaleciyi, takıma daha yakın kılıyor gibi bir izlenim yaratıyor. Daha "takımdan biri" olarak.


Başka bir tarafı da var bunun. Milan'ın 3. formaları (hemen hemen hep siyah olurlar malum) "değerlendirilmiş" oluyor. Çünkü sembolik bir yeri var bu formaların. Sezonda 5 kez giyilmiyor. Ve en azından kaleci giydiği zaman, işe yaramış oluyor.


9 yorum:

Burak Eken dedi ki...

Ben Milan çubuklularını siyah ağırlıklı daha çok seviyorum. (Tamamen kişisel zevk.) Ayrıca -bu sezonki gibi- kırmızı ağırlıklı çubuklu da bana ManU kombinasyonunu anımsatıyor. Ama diğer konularda sana katılıyorum.

Bir de... Abi şu Abbiati'nin kariyeri de tam roman olacak hikâye... Ne geçişler oldu hayatında...

L dedi ki...

o manutd meselesini yazacaktım. vaz mı geçtim, kaynadı mı, koymamışım. dediğin doğru. ona benzeten çıkacaktır. şu anda bile vardır hatta.

abbiati hayatını yazmalı zaten. yazabilir de, ama türkçe'ye çevrilmez a.k

N. Burak dedi ki...

Adidas'ın Nike'a göre artılarından birisi takım formalarının kaleci forması olarak kullanılabilmesi. Türkiye'de göremedik gerçi bunu.

Gian ULUCIAI dedi ki...

Benim de hoşuma gidiyor ama Milan taraftarı formada beyaz renk görmekten çok hoşnut değil, bu sezonki forma oy birliğiyle herkes tarafından beğenildi ama yeni formaya çok kötü olmuş diyenler de var. Gerçi bunlar her takımda olan şeyler.

L dedi ki...

@gian: eyvallah hocam, bu bilgi kritik.

berat dedi ki...

@N. Burak çoğu zaman fenerbahçe yapıyor bunu.

L dedi ki...

@berat: valla "çoğu zaman" diyebilir miyiz, emin değilim. volkan'ın formaları takımmın formalarına 3-4 sezondur çok benzediği için yanılma olabilir. mesela antrasit formanın olduğu sezon (09-10), fosforlu sarı değil de, aynısının açık mavi destekli versiyonu vardı kaleci için.

Burak Eken dedi ki...

Diğer sezonları bilmem ama Fenerbahçe 2007-2008'de çok sağlam yapmıştı bunu. Hem tukuaz, hem de sarı-beyaz, kaleci forması olarak da kullanıldı.

berat dedi ki...

@teğmenlap misal: http://www.fbrhpozitif.net/wp-content/uploads/2011/12/FB2007-08Avea.jpg

aynı sezonun sarı beyaz çubuklusunu da serdar giyiyodu.