Hübocan



Malum ''forma unutma'' olayından sonra herkes ne yapılacak, ne edilecek diye konuşulurken bir anda haber siteleri ''yeni forma diktirilecek'' tarzı haberler geçmeye başladılar. O dakikadan sonra da haliyle bir başka merak sardı bizi. ''Nasıl bir formayla çıkılacak maça?'' diye düşünürken twitter'da resimler paylaşılmaya başlanmıştı bile. Futbolda zaman zaman bu tip ''forma unutma'' hikayelerine rastlarız lakin basketbolda ben ilk defa bu denli büyük bir forma unutma skandalı görüyorum/duyuyorum. Basketbolda hatırladığım tek örnek ; Michael Jordan'ın Orlando deplasmanında formasının çalınması sebebiyle ''isimsiz'' 12 numara ile sahaya çıkmasıdır. Bunun dışında aklıma gelen yok.

Hayatımda ilk defa tuttuğum takım olan Beşiktaş'ı, armasız bir formayla izledim. İlginç bir deneyim oldu. Forma konusunda uzman değilim tabii, ama baştan savma da olsa iyi bir iş çıkarılmış şu kısıtlı vakitte. Arma dışında en büyük eksiklik, türkçe karakter kullanılmaması olmuş formada. Hoş armanın yanında devede kulak kalır ama neyse... İşin garibi milangaz logosu bulunup yerleştirilmiş formaya ama Beşiktaş arması bulunamamış ya da bulunmak istenmemiş nedense. Durum garip, bir o kadar da komik. Sonunda ''gün kurtuldu'' ve atlatıldı şu olay. Umarım bir dahaki sefere yetkililer daha dikkatli olur ve böyle şeyler yaşanmaz.

Edit : ''Bitola'lı''nın uyardı, Beşiktaş Lig'deki tüm maçlarda formasında arma kullanırken Avrupa'da kullanmamış. Büyük ihtimalle FIBA'nın kuralları çerçevesinde yer verilmemiş armaya bugüne kadar oradaki BEŞİKTAŞ yazısı yüzünden... Ancak Eurocup ön elemesi maçında hem arma hem de yazı kullanılmış. Garip, şu işi iyice araştırıp bi' başka postta irdelemek lazım aslında.

6 yorum:

emoronchie dedi ki...

Aslında formanın ön yüzüne takım adı yazıldığında arma çok garip duruyor. Bugünkü malum olay sayesinde formada sadece takım adının yer alması formada nasıl durur görmüş olduk; ki güzel duruyormuş. Tabii o Milangaz'ı atarsak.

Bitola'lı dedi ki...

fiba ve (veya) uleb organizasyonlarında kulübün ismi ve arması aynı anda kullanılamıyor galiba.. böyle bir karar var tam ayrıntısını bilmesemde..

N. Burak dedi ki...

Başkanın reklamını basıp armayı basmamak bayağı ilginç olmuş. Ama cidden durumu iyi kotarmışlar, rakip takımın deplasman formasıyla oynamak zorunda kalmamışlar en azından.

Bay Kerahet dedi ki...

bu sene daha önce de bu "armasızlık" durumu tartışılmıştı.

http://www.kartalbakisi.com/haber/arma-polemigi/5491/

anilka23 dedi ki...

@bitola'lı evet abi öyle bir kural vardı ama daha sonra ne oldu bilmiyorum, kaldırıldı galiba. mesela eurobasket 2007'de bizim milli takımın formasında ''türkiye'' yazıyordu ancak bayrak yoktu o kural yüzünden ama daha sonraki tüm organizasyonlarda milli takım ikisini de bir arada kullandı formada... bu arada şimdi baktım beşiktaş ligdeki tüm maçlarda arma kullanmış ama avrupa'da kullanmamış. teşekkürler düzeltme için :)

anilka23 dedi ki...

@Bay Kerahet abi ben bu durumu bilmiyordum valla, söylediğin iyi oldu :)