Rimel


Bizim takım bu retro işlerinde görünmez pek, bu sezon onlara da piyango vurdu. Taa kaç sezon önce gümüş vardı. Ki onu da az giydiler.


2011-2012 sezonu itibariyle, organizasyonun bir önceki ismi olan Texas Chaparrals'ın forması retro kontenjanında yer alıyor. O zaman bu takım Aba'deymiş tabii. Takımın bu isimle ömrü çok uzun olmuyor. 70-71 sezonunda bu isimle ligde yer alırken, öncesindeki 3 ve sonrasındaki 2 sezon ise Dallas Chaparrals. Sonrası zaten San Antonio Spurs...


İlk olarak bir hafta önce deplasmanda oynanan Nets maçında giyildi bu formalar. Ve bir de dün sabaha karşı -yine dışarda- oynanan -ve uzatma sonunda çaktığımız- Clippers maçında.

Bir şey daha eklemek istiyorum retro formalarla ilgili. Bazı NBA maçlarında tek takım retro forma giyiyor, rakip ise her zamanki 2 ya da 3 formasından biriyle sahaya çıkıyor -işte içerdeyse beyaz, dışardaysa diğeri filan. Özellikle bu işin suyunu çıkaran Cleveland'ın maçlarında çok görür idik bu manzaraları. Ama sanki, iki takım da retro forma giyince daha bir manalı oluyor. Maksadına varılmış oluyor. Bu sezon da buna daha bir dikkat ediliyor gibi hacı. O nostalji ruhunu derinlemesine yansıtabilmek için.

1 yorum:

Burak Eken dedi ki...

Clippers'ın pijamalar iyiymiş...