Catch


Yeni formalara bakınırken, Nacional'in 2012 iç saha formasını gördüm. Tasarımında filan hiç değilim. Armalarının üstüne, yıldız yerine konan kupalar çok hoşuma gitti. Ki bu şekli, önceden 90'ların başındaki Milan formalarından biliyorum. Önceden oradan görüp hastası olmuştum.

Formadaki bu ufak kupalar, Nacional'in 71, 80 ve 88'te kazandığı Libertadores Kupalarını simgeliyor. Aşağıdaki de, 90-91 Milan iç saha. Göründüğü kadarıyla, Şampiyon Kulüpler Kupası'nda giyilmiş bu forma. Önceki sezonun iç saha formasında da var bu kupa arması, aynı şekilde. Kupa 1'i kazanan takımın, sonraki sezon her zamanki gibi, arması yerine o kupayı koyması, gayet orijinal bir fikir. Genelleyemem tabii, ama "futbol formaları tarihi"nde benim en çok hoşuma giden manzaralardan biri şu. Nacional de klasik Libertadores yıldızlarını armanın üstüne kürekle atan takımların aksine, bunlarla birlikte farklılık yaratmış.



Ki ufak bir arama sonucunda, (en az) son 3-4 formalarında bu kupaların bulunduğunu görüyoruz armanın üstünde. Kulübün fikridir muhtemelen. Ne güzel.

2 yorum:

Burak Eken dedi ki...

Milan olayı çok enteresan. Ta 2000'lere kadar formalarında logo bulundurmadılar. Hatta İtalya'da başka takımlar da vardı öyle. Juve'nin falan da eski dönemlerde sadece İtalya bayrağı taşıyan formaları var.

gerisi önemli değil... dedi ki...

forma, fransa bisiklet turu formalarına benzemiş.