Konsey


Geç kaldım ama, en azından kayıt düşme adına yazayım. Bizde bu maçın analizi olmaz, bu tip müsabakalarla alakalı her postta söylediğim gibi. "Forvetlerin performansı kritik" tarzı cümleler...



Sabah yoldan geldim söylemesi ayıp. Dün nerden duyduysam, derbi yayınının 7.15'de başlayacağını öğrenmiştim. Aklımdaydı. Tam da 7'de eve geldim. Biraz sonra "Lig Tv'de Derbili Yıllar" başladı. 1.5 saat sürdü. İşkence çeker gibi de izledim. O arada bu maçlarda parçalı/çubuklu harici forma giyilen maçlar dikkatimi çekti. Az var zaten.


Yani iki takımın da 1. formasının karışma ihtimali yokken, neden diğer formalara başvurulduğunu merak ediyor insan (02-03'te Galatasaray'ın giydiği düz kırmızıyı 1.den sayıyoruz, çok giyiliyordu. Hatta 06-07'de Kadıköy'de Galatasaray'ın çubukluyu da öyle say. "Yine" hatta 03-04 Olimpiyat'taki maçı da). Yapmışlar işte. 01-02 Kadıköy'deki maç, Fener beyaz giymiş. 05-06 Kadıköy, Galatasaray siyahı giyiyor. 07-08 Ali Sami Yen, Galatasaray "şampiyonluk maçı"nda beyaz giyiyor. Biz de "forma kültürü" deyu yırtınıyoruz. Ve 08-09 Kadıköy, Galatasaray turuncu.


Bundan sonraki senelerde umarım böyle manzaralara şahit olmayız.

(Ulan sanki ben böyle bi' post atmıştım ya. Arşive bakmak da zor geldi anasını satayım, yazmış mıydık ki acaba)

4 yorum:

gerisi önemli değil... dedi ki...

turuncu forma çok güzeldi. hatta yine giyilse olur, o derece seviyorum o formayı ben...

L dedi ki...

abi away renklerimizden biri olarak tutulmalı zaten elde. mesela beyazın şortu olarak da kullanılır. bizim gs formaları'nda bu tip muhtemel formalardan bahsetmiştik. çizim de vardı.

Burak Eken dedi ki...

Son yıllarda epey oturdu ama bu olay. Formalar hep aynı, ev sahibi beyaz şort giyiyor. Aslında Galatasaray beyaz şort - kırmızı çoraba geçse her maç aynı kombinasyonlar da giyilebilir. Sonuçta artık Süpper Lig'imizde de iki takımın aynı renk şort giydiğini görebiliyoruz.

L dedi ki...

tabi tabi. ama kombinasyon meselesine gelirsek, bizimkiler yapsa bile, fener hiç o işlere girmediğinden, hakem makem derken bizde de olmaz sanki. öyle bi yansıması olur işin.