Kuh



Euro 2012 formalarından gitmeye devam edelim. Rusya'ya bir "milli takım formaları klasiği" olan, aynı tasarıma sahip 2 forma yolları düşmüş yine.

İç sahadaki altın renk katkısı yine var, bu şahsen hoşuma gidiyor. Ama 3 renge sahip bir ülke için, biraz kafa karıştırıcı tabii. Acaba orada birileri çıkıp" efendim ne alakası var, koca Rusya'ya yakışıyor mu?" diyor mudur bu konu hakkında?



Normalde çapraz şeritli formalar şık olur. Sevilirler. Ama bu kez -işin zevk kısmından öte- olumsuz sonuç vermiş. Neden peki, şundan. 1. ve 3. fotoya dikkatli bakarsanız, formaların üstünde ilk bakışta olduğu gibi 2 değil, 3 şerit olduğunu göreceksiniz. Yani Kırmızının üstünden diğer iki renk değil, yine o 3 bayrak rengi de, daha doğrusu biraz uzunca bir Rusya bayrağı geçiyor. Niçin böyle bir şey yapmışlar, anlamak güç.

Hani madem öyle, mavi yap formanın birini, mavi renk bayrakta orta sırada olduğundan, en azından diğer iki şeridin arasında kendini belli eder.


1 yorum:

Burak Eken dedi ki...

Euro 2008 formaları da yine aynı konseptti. O zaman kalın yatay şeridi tercih etmişlerdi. Aynı ofsayta ikinci kez düşüyorlar.

Madem böyle bir şey yapıyorsun -üstelik formada da altın gibi dışarıdan bir renk kullanmışsın- şu bandın çevresine de ince altın çizgi koy, şerit tam belli olsun.