Reload

Fotoğraf Yahoo. Amerikalılar bu tip şeylere çok dikkat eder. Seneye ensidabıley final four'u Atlanta'da yapılacak, dün gece de New Orleans'taki finalde bunun reklamı yapılıyor ama "Atlanta" yerine "Alanta" yazmışlar. Neyse konumuz o değil.

Anthony Davis. Henüz geçen sene liseyi bitiren bu arkadaşımız bu sene kolej basketbolunun tabir-i caizse amına koydu. Sikilmedik göt bırakmadı. 40 maçta takımı sezonu 38-2 bitirirken, kendisi de 14.2 sayı, 10.4 ribaunt, 4.7 blok ortalamalarıyla oynadı. Henüz freshman olduğunu tekrarlayalım, yani kolejdeki ilk senesi. Maç başına 4.7 inanılmaz bir rakam, daha inanılmazı ise pota altındaki blok tehditinin, istatistiklerle açıklanmayacak derecede çok daha büyük olduğu. Bu sene National Player of the Year ödülünü kazandı ve bu ünvana ulaşan tarihteki ilk Kentucky oyuncusu, Durant'ten sonraki ilk freshman. Aynı zamanda takımı dün gece Kansas'ı 67-59 yenerek 1998'den beri ilk kez şampiyon oldu, kendisi de final four'un en değerli oyuncusu seçildi. Turnuva istatistikleri de 13.6 sayı, 12.3 ribaunt, 4.8 blok.

Bu adam çok büyük ihtimalle draft'ın ilk sırasından seçilecek. Son yılların en güçlü draft sınıfının ilk sırası. Fiziksel olarak gelişimi çok önemli tabii ama enbiey'de de sırıtmayacağını ve büyük bir güç olacağını düşünüyorum ben. Şimdiden bir fenomen, profesyonel kariyeri de umarım başarılı geçecektir. Fakat bugün şöyle bir yazıyla karşılaştım ve sinirlerim tepeme çıktı. Bu ne ak ya? Çocuğun dedikleri tamamen saçmalık. Hoş eğer doğruysa ortada çok daha büyük bir saçmalık var. Sırf adamın fiziksel görünümü güzel değil diye bir numaradan onu seçmemek nedir lan? "Taraftarın sevgilisi falan olması zor." bu cümle neee? Hayatımda daha saçma bir cümle duymadım sanırım. Adam sanki güzellik yarışmasına geliyor, Hakan Akkaya-Ivana Sert-Uğurkan Erez üçlüsünün karşısına falan çıkıyor. Olm bu adam basketçi, eline ver topu smaç bassın, ribaunt çeksin, uçanı kaçanı bloklasın. Lan olm adamın kaşından, dişinden size ne amınakoyim? Taraftarın sevgilisi olmazmış, çok forma satmazmış, haaassiktir.

Şuna saatlerdir gülüyorum ama, yalan yok.

7 yorum:

anilka23 dedi ki...

göte pandik olacak ama o pirinç tarlasını da kessin bi' zahmet ak. 14.2 düşük değil mi biraz? haşim veya marvin gibi patlamasın?

Beercholic dedi ki...

üzmeyecekse "nba olduğumda da kesmeyeceğim" demiş.

bu arada 14.2 düşük değil, ama nba'i kasıp kavurması beklenen biri için belki. gerçi şöyle tolere edebiliriz, kentucky çok özel bir takım ve bu adamın yanında dört elit kolej skoreri daha var. zaten pek hücumuyla öne çıkan biri de değil, o konuda kendisini nba'de geliştirecektir yine.

marvin'i direk geçiyorum, hasheem ile de kıyaslayamayız çünkü bu anthony davis'in ilk senesi. hasheem ilk senesinde 6.3 sayı ortalamasıyla oynuyordu. nba öncesi kolejde geçirdiği son sene junior'dı, yani üçüncü sene. üçüncü senesinde bile anthony davis'in ilk senesindeki istatistiklerine yetişemedi: 13.6 sayı, 10.8 ribaunt. üstelik yanında da kentucky'deki kadar ahım şahım bir kadro yoktu.

bu arada sen niye kapadın yine twitter'ı ak?

Onurcan dedi ki...

ben kapatmadım la bu sefer. edilgen bi durum söz konusu, kapattırıldı :(

Beercholic dedi ki...

her seferinde farklı hesaptan mı yazacaksın la? bir de burası kasıyor galiba msn falan :(

anilka23 dedi ki...

aslkfjdslkdg kardeşimin hesabı açık kalmış lan asşlfkaşf

anilka23 dedi ki...

bu arada kardeşimin blogu varmış yeni fark ettim ak

Beercholic dedi ki...

oha sdfsghgfgdsfdsafsdghf