Dinle


Bir örövizyon goygoyu daha geldi geçti. Ulan yılın en güzel zamanı yemin ediyorum. Hem işin boku çıkmıyor, hani çıksa bile senede bir gün olduğu için boka sarmıyor, hem de olay gerçekten fena sarıyor ya. Benim sadece örövizyon müzikleri dinleyen arkadaşlarım var Ercüment, kafayı yersin!

Örövizyon neden çekici? Dediğim gibi, senede bir gün. Senede bir gün olan her şey çekicidir. Mesela herkes doğum günlerinde mutludur, çünkü doğum günleri senede bir gündür. Rutinden çıkar, farklı şeyler yaparız. Mesela yılbaşı, mesela Cumhuriyet Bayramı, mesela Ramazan'ın ilk günü, mesela Super Bowl, mesela mesela mesela. Senede bir gün şöyle okkalı bir sopa yesek, öbür sene yine o günün gelmesini isteriz. İstemez miyiz? İstemeyiz.

Konu saptı da, nasıl sapmasın amınakoyim, "yurovijın" değil mi lan bu, "örövizyon" neee?

6 yorum:

Burak Eken dedi ki...

"Örovizyon" da Bülend Özveren'den çıkmış. Fransızcasıymış sanırım.

Beercholic dedi ki...

fransızca-türkçe karışık. çok saçma iş abi. onun doğrusu "yurovijın"dır, o kadar. ha gerçi bülent özveren'e soramadan oy da atamıyoruz biz. "OYLAR KARDEŞ ÜLKE AZERBAYCAN'A", "YURT DIŞINDAKİ VATANDAŞLARIMIZ TRT İZLEMEKTEN VAZGEÇİP YEREL KANALI İZLEYİP OY GÖNDERSİNLER. TABİİ Kİ TÜRKİYE'YE GÖNDERİYORSUNUZ VE SONRA TRT'YE GERİ DÖNÜYORSUNUZ" bu ne abi?

Burak Eken dedi ki...

Bülend Özveren çok ayrı bir dünya. Böyle saymakla bitiremeyiz. Yazı dizileri falan hazırlanır hakkında. Ama geçen gece en çok dikkatimi çeken; Türkiye'den 12 puan Azerbaycan'a giderken "Ve 12 puan dost ülke, kardeş ülke Azerbaycan'a gidiyor..." şeklinde konuşup, Yunanistan Kıbrıs'a 12 puan verince "Ve tabii ki 12 puan Kıbrıs'a gidiyor. Hiç şaşırmadık. Hani bir sene de farklı bir şey olsa..." diye yüzsüzlüğe vurmasıdır.

anilka23 dedi ki...

ya onu bunu geç şu ikili cidden birbirlerinin dillerini şaaptılar mı ben onu merak ettim..........

Beercholic dedi ki...

http://www.eurovision-turkey.com/userimages/resim8.jpg bu da var ama bilemiyorum...

L dedi ki...

aga benim o dönemden hatırladığım kadarıyla gerçek o.