Formül

Çok geçmeden, NBA'de şu anda oluşan manzara hakkında 2-3 cümle edeyim diyorum. Bilinmeyen şeyler değil de, kayıt için. Birtakım sebeplerden, bu ligi belli seviyede takip eden ve taraftarları olmayan (olanlar arasında var mıdır?) birçok kişi Thunder ve Heat'ten nefret ediyor. Yüzeysel takip edenler için pek anlam ifade etmeyen şeyler. Onlar genelde "abi Lebron yeaea"da filan kalıyor ve olan biten hakkında fikirleri olmadan aval aval dolanıyorlar. Bu "sebepler" de, çok böyle teferruatlı şeyler değil, herhangi bir aklı başında basketbolseveri tiksindirecek şeyler. Açmaya gerek yok. Merak eden de bir süre NBA takip etsin yeter.

Ve şu anda da elde kalan 4 takımın ikisi bunlar. Ve yine böyle üstünkörü bakıldığında da, finali oynayacak 2 takım bunlar. Fakat o arada...



E okuduk ettik, kısmen haklı, kısmen de klişe bir şekilde Spurs'ün iyi bir normal sezon geçirdikten sonra yine "patlayacağını" yazdı/söyledi çoğu kişi. Belki de öyle olacaktı ama, sezon içi seriler filan, bir ton iyi gidiş. Sezon sonu da üstüste 10 galibiyetle NBA birincisi olarak Play-off'a başlamak, ardından dün gece de dahil, 10 Play-off galibiyeti. Velhasılı, biri(leri)nin o 2 takıma engel olması gerekiyordu, kim olursa. Bu kendi takımım olunca, daha da güzel oldu. Umarım Duncan'ın son döneminde bir yüzük daha alınır. Ki vaziyete bakılırsa, şu an hiç uzak değiller buna. Daha yenilgi yok, ötesinde inanılmaz bir hücum takımı haline gelmiş durumdayız. Üstüne, eskisi gibi olmasa da devam eden savunma geleneği.



Lebron lige girdiğinden beri, hele de son 4-5 yıldır hep bir "e nasılsa bir ara yüzük kazanacak" bakışı var. Son dönemde bu bakış daha pasif kalmış olabilir, ama Wade-Bosh ile bir araya geldikten sonra yine bu durum devam ediyor. Tüm eksiklerine rağmen şu üçlü varken, her yıl en az Konferans finali yapacakları kesin, hep favori olacaklar. Thunder deseniz, yine bir ton sorunları var, koca maç bir tane set üstü sayı atmıyorlar, tamamen o üç adamın bireysel performansları üstünden yürüyen bir düzen. Ama bu halde bile çok etkililer ve kadro dağılmadığı sürece hep şampiyonluk adayı olacaklar. Dağıttım yine: Yani şu, bu iki takım, çok büyük ihtimalle önümüzdeki 5 sezon içinde en az birer yüzük kazanacak. Benim ve aynı düşüncedeki kitlenin isteği, en azından bunun mümkün olduğunca geç olması. Mesela Spurs-Celtics finali oynanırsa, Spurs'ün 0-4'le yüzüğü vermesine "o kadar" üzülmem. Efendi gibi basketbol izlesek yeter.

0 yorum: