Zeker

Geçenlerde kardeşim, arkadaşlar filan, bi' PS cafe'ye gittik. Maçlar şudur budur. Bir tanesinde Dortmund'u alayım dedim. Başlamadan önce malum, forma seçimi filan. Siyah ağırlıklı olanı seçtim... O arada "zınk!" etti. Bu adamların sarı hariç diğer iki formayı sezon içinde nerdeyse hiç giymediklerini fark ettim. Bütün maçlarını izlediğimi söyleyemem. Hatta en fazla yarısı filandır, ama konu o değil. İzlenen, özet, fotosunu gördüğün maçları, vs vs. Akılda hiç beyaz ve geçişli formayla yer etmemiş ipneler.



Buna benzer 2 vaka daha yakalamıştım ve yazmıştım, blog arşivinde var: şu ve şu. Villarreal ile birlikte yine sarı renk ağırlıklı iç saha formasına sahip bir takım. Basitçe şuna varabiliriz sanırım: Sarı renk, görünüşe bakılırsa, birçok -hatta belki hepsi- takıma karşı sorun çıkartmıyor, ve adamlar Türk takımı da olmadıklarından, iç saha formalarını değiştirmeye gerek duymuyorlar, ve böyle gidiyor. Ki düşünün, Villarreal, Real Madrid maçlarında bile sarıyı giyiyor.


Temel olarak, 2. ve 3. formaların "mecburiyetten" giyildiğini hesaba katarsak, aslında bu güzel bir şey. Hep asıl formanla sahadasın, akıllarda öyle yer ediyorsun falan.


Alakalı olarak yeni sezon formalarını da şuraya iliştirelim. Puma'yla anlaştılar, Kappa onlara has işler çıkartıyordu, o açıdan belki alışılması zor olabilir. Bir de şunu yapsalar güzel olur ya.


3 yorum:

Burak Eken dedi ki...

Sezonda görüp görmemeyi geç, ben adamların beyaz forması olduğunu bile ilk FIFA'da öğrenmiştim.

arda dedi ki...

puma'da kappa'nın özel formalarını çok ararlar. kappa-dortmund güzel bir ikili olmuştu yazık olmuş

Sebulba dedi ki...

Bu adamların değişik bir mentalitesi var, geçen sene şampiyonluktan sonraki hafta gittim ve tüm şehirde 1 tane bile sarı forma bulamadım. Bizde olsa piyasaya forma pompalarlar adamların en çok satacakları zamanda bile forma bulunmuyor.