Arı


Şu Beşiktaş Milangaz'daki über-gencoyu biliyorsunuzdur, isim filan derken taraftar da benimsedi elemanı. Oğuz Yenihayat da kendisi hakkında bir yazı yazmış Ntvspor.net için. Şöyle bir bölüm var yazıda:

"Dönelim final serisindeki ilk maçın ardından katıldığı basın toplantısına... "Mehmet Yağmur'un sakatlığında baskı hissediyor musun?" şeklinde bir soru soruldu kendisine... Sanki 10 yıldır final serisi oynarcasına, "Baskı evine ekmek götürmeye çalışan insanların üzerinde olur" cevabı vermesi; başta ben olmak üzere birçok basın mensubunun hayranlığını kazandı."

Şu yukardaki yavşağın kibri ve götü kalkıklığı yüzünden, henüz 17 yaşındaki bir çocuk bile şu cümleyi kullanabiliyor işte. Belki kendisi için geçerli değil. Fakat henüz 17 yaşında A takıma yükselen, Deron Williams'la aynı idmana çıkan, hatta aynı havayı soluyan herifin üstünde baskı vardır abi. Çocuk o lafı etse de vardır. O lafı ettireni sikeyim işte ben. Amına kodumun çocuğu. O lafı duyup da çocuğa hayran olanlara da ayrıca tebrikler.

14 yorum:

Burak Eken dedi ki...

Konuya hakim değilsin.

L dedi ki...

konudan kastın sözün neden söylendiği filansa, dinliyorum. fakat körü körüne şu adamı savunacaksan da... umarım öyle değildir.

Burak Eken dedi ki...

Hiçbir zaman bir temele dayanmadan, körü körüne tartışmaya, savunmaya girmem. Söz konusu kim olursa olsun. Şu adam, futbol dünyasındaki en beğendim figür. Ama onu bile yeri geldiğinde en çok eleştirenlerdenimdir. Tabii ki o sözün söylendiği ortamı kastediyorum.

Inter'deki ilk sezonuydu. İşler iyi giderken bir dönem sıkışan fikstürle birlikte takım bocalamaya başladı. Hem Avrupa'da, hem ligde kötü sonuçlar, puan kayıpları... Juventus iyice enseye yapıştı. Takımda ve taraftarlarda panik havası, "noluyoruz lan?!" düşüncesi oluşmaya başladı. Yine kaybedilen bir maçın dönüşünde, sıradaki maçın basın toplantısında bir muhabir; "İyice dağıttınız. Puan farkı da kapandı. Baskı var mı baskı?" gibisinden lafa girince Jose de ilgiyi -özellikle futbolcuların üzerinden- dağıtmak için her zamanki gibi laf oyunlarına girişti. O söz de bu durumun bir ürünüdür. Büyük ihtimalle inanmadan söylediği, ama söylemek zorunda olduğu bir söz...

Ayrıca o maç önemli bir maç falan değildi. Sadece -dediğim gibi- kuşa, sineğe puan kaptırılan bir dönemde olduğu için her maç soru işaretleriyle başlıyordu.

anilka23 dedi ki...

yahu ne alaka ''duyup söylemek''le. önemli olan öyle bir cümle kurabilmesi. duyup söylemiş olsa bile helal olsun. sikmişim baskıyı yoksa, adam 17 yaşında ak. şut atmayı bırak, sahaya gelirken bile dizleri titriyordur muhakkak. önemli olan düşünce yapısı, böyle düşünüyorsa harika. zira böyle oyunculara ihtiyaç var.

Beercholic dedi ki...

oha ciddi misin anıl, sırf şekil olsun diye böyle samimiyetsiz açıklamalar yapan, hatta direk yalan atan oyunculara ihtiyaç yok. sen 17 yaşındasın, sen kimsin ya, bazen klişe olsa bile doğruyu söylemek önemli, baskıyı sonuna kadar hissediyorsa "baskı mı, ne baskısı ebem sikiliyor, geceleri heyecandan uyuyamıyorum, sahaya çıkarken dizlerim kırılacak gibi oluyor" falan demeli. bu kafayla fazla tutunamaz.

ha çocuk daha çocuk, ama birilerinin aksi yönde akıl vermesi lazım.

Selocan dedi ki...

Mourinho bu lafi soyler. Bu dunyada bu lafi, bu mevkiye gelebilmis her adam soyler. Bu lafin kibir ve got kalkikligi ile ne alakasi oldugunu anlamadim, sanirim arada konu ile alakasiz bir laf sokma denemissin. Kaldi ki zaten boyle bir soz dizisi mevcut, Mourinho soyleyince kibir ve gotu kalkik oluyor (hala nedenini anlamadim). Neyse ben konudan sapmazsam ve kibir arti got kalkikligini birisine baglayacaksam 17 yasindaki pice baglarim. Lafi soyleyen adamin bunu soylemeye hakki sonuna kadar var, ancak 17 yasindaki cocuk anca bu lafi ilerisi icin kendisine hedef koymak icin kullanabilir. Kalkip da simdi soyleyemez.

anilka23 dedi ki...

abi ben ''böyle düşünmesi'' önemli dedim. ciddi anlamda böyle düşünüyorsa harika. buradan çıkıp 17 yaşındaki bir çocuğu(çocuk diyorum aramızda 1 yaş var amk) eleştirmek yanlış. hanginiz şu dönemde bazı şeylere özenmedi? olayı bu kadar büyütmenin bi' manası yok. mourinho ya da bi' başkası kime özendiği önemli değil. eğer gerçekten söylediklerinin arkasındaysa tam ''bizim taraftarlık'' bi' herif olur.

hee bi' de şunu söyleyeyim. o kadar süper bir oyuncu değil, utanılmasa herife ricky rubio damgası yapıştırılacak. fazla pohpohlamaya da gerek yok şu gencoyu

Burak Eken dedi ki...

Bu sözün iki tarafı var. Eğer "sporda baskı yok" kısmına odaklanıyorsak; evet, 17 yaşındaki adamda fazlasıyla sırıtan bir söz. Ama bir de arka tarafı var. O da cümlenin içindeki gizli "hayatta spordan çok daha önemli şeyler vardır" kısmı. Bu konuda anilka'ya katılıyorum.

L dedi ki...

ulan tek cevap verecektim, olay katlanmış, başka boyutlara sıçramış.

1. @sportman: abi, ordaki linke de bakarsan, lafın ilk söylendiği tarih 2006 filan. chelsea dönemi yani.

2. yücel'e katılıyorum. bunlarla hava yapacağına, gitsin fundamental filan kassın amk. adam deron williams gördü ulan dibinde. "eşşek gibi çalışmalıyım" diyeceğine, internetten yarım-yamalak duyduğu muhabbetleri millete yediriyor.

3. @selocan: valla senden gelen bu cevaba şaşırmadım. "domal" dese domalacakmış gibisiniz. ulan ne demek "bende baskı yok, baskı eve ekmek götürecek adamda olur" ya, allah aşkına abi, bu mudur cevabınız. o dönemki atmosferi hatırlarsınız, orda nasıl baskı olmaz üstünde. tamamen yavşakça bir cevap bu. bu tip lafları yüzünden işte saygımız azalıyor bu herife. "laf sokma denemek" ha, abi ne diyim ki bilmiyorum. şurda her boku beceririm belki ama, sinsi olmayı beceremem. samimiyetime inanmak size kalmış.

4. hayatta spordan önemli şeyler var elbet, ama şu durumda elemanın onların da farkında olacağını sanmıyorum. sonuç olarak aynı yere vardık: inanarak/benimsenerek/üstünde düşünerek söylenmiş bir laf değil yine.

Selocan dedi ki...

Sen adamın bu lafı söylerkenki hal ve durumunu nasıl bileceksin ? Kendine göre yorumlamışsın işte. Jose değil başkası söylese başka tepkileri verirdin. Bu herif böyle bunu anlamıyorsun, daha doğrusu bilmiyorsun atıp tutuyorsun amk. Herif ne zaman baskı hissetti ? Ya da bu adam ne zaman ne hissettiğini söylemedi açık açık ? Götünüzden kişiye göre söz tahlili yapıyorsunuz. Tanımazsın etmezsin, Jose ya, yeter o senin için.

Beercholic dedi ki...

bence çocuğun geleceği için olayı bu kadar büyütmenin manası var. ve bu söz kopya değil de kendi bulduğu bir söz olsaydı da durum normal olmayacaktı. yani çocuğun böyle düşünmesi güzel bir şey değil.

hayat, sporun önünde ama baskı sadece evine ekmek götürmeye çalışan insanların üzerinde olmaz. mourinho'nun bu lafına tepkim, kartal'ın söylemesiyle bir değil ama bu mou'nun dediğinin doğru olduğunu da göstermez. zira mourinho'yu bütün dünya konuşuyor, dünya üzerinde en çok nefret edeni olan figürlerden birisi ve başarısız olmasını isteyen insan sayısı milyonların üzerinde. baskı onun üzerinde olmayacak da benim üzerimde mi olacak?

kartal özmızrak konusuna hiç girmek istemiyorum, lap'ın dediği gibi deron'la antrenmana çıktın, tbl final serisinde süre aldın, fb maçı falan derken baskı onun üzerinde olmayacak da benim üzerimde mi olacak?

geçiniz.

anilka23 dedi ki...

BEYLER GÖZLERİM YAŞARDI. BEN BÖYLE POST ALTI GÖRMEDİM AĞLAMAK İSTİYORUM. CİHAT AKBEL'İN DEYİMİYLE TAHRİR MEYDANINA DÖNDÜ BURASI. öncelikle kartal'a koyayım size bir şey olmasın. ikinci olarak adam deron'la oynadı evet, örnek aldığı deron'sa sıkıntı. mou ise o da sıkıntı. sonuçta ikisi de karakter bakımından problemli tipler. deron'ın utah'ta yaptıkları/yaşadıkları ortada girmiyorum o mevzuya. ben orada dikkati söze çekmek istedim. eğer bir herif bu lafı alıntı yapacak kadar beğenmişse, benimsemeye de çalışır. bu arada YÜCELKOLİK ne o öyle geçiniz falan? TRAFİK POLİSİ MİSİN LAN? EÖHEÖH TAMAM AMK TOPIC OFF.

L dedi ki...

@selocan: "jose ya, o yeter senin için" diyorsun ya, ben de aynısını senin için diyorum işte. birinden biri doğru. hangisiyse artık.

Beercholic dedi ki...

he bu arada ben zaten kartal'ın "çocuk" olduğu konusunda hemfikirim sizinle. acilen duruma başkaları tarafından el konulması gerekiyor ama.

kartal eğitilebilir, mourinho ise, hmm...