Dürüm


Turnuva başlamadan önce, bütün formalar belli olmuşken, herhalde en çok dikkat çeken ve sahada görülmesi istenen forma, Almanya'nın yeşil deplasman formasıydı. 1972'de kazandıkları Avrupa Şampiyonası'nda giyilen yeşilin yeni versiyonu olan bu forma, hakikaten çok kişiyi heyecanlandırmıştı. Hemen sipariş verenleri filan biliyorum, o derece.



Ha giyildi-ha giyilecek derken, o arada Almanya elendi. Ki finale çıksalar da bunu giyemeyeceklerdi -malum, İspanya ilk finalistti. Böylece bu güzel forma, hiçbir büyük turnuva maçında giyilmeden sırasını savacak bir pozisyona düştü. Hazırlık maçları ve Dünya Kupası elemelerinde giyilmiş olacak. Onunla birlikte giyilmeyen toplam 4 forma var. Bu yeşil, Polonya'nın kırmızı, İtalya'nın beyaz ve Rusya'nın beyaz. Diğerlerinde sorun yok ama, İtalya'nın beyaz forması da şıktı, sahada görmek güzel olabilirdi.


Tabii Rusya eğer bunu giyseydi, sünnet temalı espri girişimlerinden bıkabilirdik. Ben orasında değilim fakat, beyaz zemin üstünden diğer 2 renkle birlikte yine beyaz şerit geçirmek iyi bir tercih değil, onu söyleyebilirim.

4 yorum:

Burak Eken dedi ki...

Hoca onu bırak da, Portekiz-İspanya maçındaki saçmalık nereden doğmuş olabilir?

L dedi ki...

hangisi la? ne olmuştu ki, hatırlayamadım

Burak Eken dedi ki...

Oha. Formaları UEFA'nın belirlediği bir turnuvada ev sahibi (konumundaki) takımın deplasman forması giymesi... Üstelik Hırvatistan gibi bir durum da söz konusu değilken.

L dedi ki...

haberim yoktu. çünkü maç öncesi zaman diliminde dışarda oluyordum turnuva boyu. sebebi hakkında da bir fikrim yok.