Gandy

1. 10-11 sezonu öncesinde, Ntv, Emirates Cup'ı yayınlıyordu. Lyon da katılan takımlardan biriydi. Milan'la oynadıkları maçta -karışacağından değil de işte- klasik iç saha formalarına şort olarak o sezonki mavi-laci formanın şortunu eklemişlerdi -yukardaki foto. Normal bir EPL maçı olsa buna gerek kalmazdı. Şortlar aynı renkbırakılabiliyor çünkü. Örneğe gerek yok. Ama artık hakem kimdiyse, böyle seçmiş. Değişik gelmişti tabii. Başka formanın parçası olmasına rağmen, o laciverte çalan renk, beyazla birlikte tatlı bir görünüm yaratmıştı.


2. Bu sezon, Lyon'un iç saha formasının mavi şortla giyilmesine karar verilmiş. Benim hatırladığım, Lyon'un böyle iç saha forması giydiği sezon, taaa Giuly'nin oynadığı sezonlardan biri. Fotoğraf da var elimde ama, şu anda saçma bir sebepten koyamıyorum. 94-98 arası işte, o belli en azından. Onun haricinde hep bembeyaz. Satış kaygısıyla böyle bir karar vermiş olmaları muhtemel. Bilemiyorum. Benim için şık forma.


3. Zaten Adidas'ın Lyon için (daha bir) özenli işler yaptığını biliyoruz. Ben de blog sınırları dahilinde her "Lyon" kelimesi geçen yerde bunu söylüyorum. Şorttan öte, formayı çok dengeli tasarlamışlar. Ne demek dengeli peki? Şöyle: Omuzlarda inen "3 stripes" mavi renk. Kol uçları ise kırmızı. Göğüs kısmında hafif çapraz gelen kalın şeritler üstte kırmızı, altta daha uzun mavi şeklinde. Ve göbek civarındaki çapraz ince şeritlerin üstteki kırmızı, alttaki ise mavi. Formaya bütün olarak bakınca beyaz haricindeki diğer 2 renkten hiçbiri baskın durmuyor. Bu zor iş.



4. Ayrıca bu sezonki iç saha formalarında, son 2 iç saha formasında da (fotolar aşağıda) gördüğümüz bir tasarım ayrıntısı devam ettiriliyor. Evvelki sezon çapraz inen şeritlerde, geçen sezon da göğüsten paralel geçen şeritlere yedirilen aslan motifi, bu sezon da göğüsün üst kısmına konumuş şeritlerde yer buluyor. Hoş bir ayrıntı açıkçası, ve geleneksel hale getirilmesi de güzel iş.



Aslan motiflerini görmek için fotoları büyütmek gerekebilir. Lyon'la alakalı post atmışken, misak-ı milli sınırları içerisindeki en büyük Lyon taraftarı Chao Grey'e de selamlarımızı yollayalım.

0 yorum: