Toulouse


İlginç bir resim buldum ve resim altına bir şeyler çiziktireyim dedim. Hoş bu resim altı olaylarını büyüklerimiz daha iyi yapar ama biz de eksik kalmayalım. Amerika Birleşik Devletleri kadınlar futbol (soccer) takımının kalecisi Hope Solo. Futbola resimde gördüğünüz babası sayesinde ilgi duymuş ve başlamış. Babası da daha sonra Vietnam'da savaşmış ve 2007 yılında kalple ilgili bir sıkıntı dolayısıyla hayata gözlerini yummuş. Konu sapmadan esas görmenizi istediğim bir video var, ama ondan önce konuyu saptıracak birkaç şeyden daha bahsedeceğim.

2008 yılında Olimpiyatlarda altın madalya sahibi olduktan sonra 2011 FIFA Kadınlar Dünya Kupası'nda adını, bu sefer altını kalın bir şekilde çizdirecek kadar duyurdu. Şu an ABD ve futbol kelimeleri yanyana gelince muhtemelen akla gelen üç isimden (diğer ikisi Donovan ve Dempsey, belki Adu, eh haydi Bocanegra'yı da ekleyelim saygıdan, aaa Howard da var, ulan Onyewu falan neyse amk) biri. Bunu sadece futbol sahalarında yaptığı nefis kurtarışlara değil, güzelliğine de borçlu. Hatta 2011 Dünya Kupası'ndan sonra Kevin Durant beyimiz twitter'dan aleni bir şekilde sarkmıştı Hope'a. Yok kızımın adını Hope Solo Durant koyacağım falan.

Neyse, göreniniz vardır ama görmeyen kalmasın. Geçen gün Kanada'yla yaptıkları maçta şöyle efsanevi bir kurtarışa imza atmış Hope. Pozisyonun tekrarında top çizgiyi son anda geçiyor gibi ama zaten orada faul var.

2 yorum:

anilka23 dedi ki...

I HOPE SO diye espiri yapan çıkmamış hala... ulan çok güzel be............

KadriAbi dedi ki...

fenerbahçe bile transfer etse gol atarsam adiyim detircek bi ablamız :)) spor hayatında başarılar :P