Diego


Reebok hiç şüphesiz bu sene şovunu Brezilya kulübü Sao Paulo'ya yaptı. Güzel forma kotasını tek takıma harcadı. İç saha ve dış saha formaları zaten mükemmel, bir de anlamı olan bir 3rd forma yapmışlar. Şuradan inceleyin formaları.

Genelde tarihi bir maç, yıl dönümleri, ya da kulüpte yer etmiş bir futbolcudan ilham alınarak özel formalar tasarlanır. Reebok ve Sao Paulo ise daha değişik bir "özel forma" tasarlamışlar. Kulübün tesadüftür ki, Serie A ve Libertadores zaferlerini yaşadığı dönemlerin çoğunda, kulüpte Uruguaylı oyuncular mevcutmuş. Bir anlamda, büyük başarılar kazandığı dönemlerde uğurlu gelmiş Uruguaylı'lar. Bu sebeple Sao Paulo da tarihlerinde var olmuş Uruguaylı isimlere özel bir 3rd forma çıkartmış bu sene. Galatasaray'ın Romanya'ya veya ne bileyim Barcelona'nın Hollanda'ya saygılarını sunması gibi bir durum. Galatasaray bir sikim yapmadı da, Barcelona turanj forma giymişti.

Pedro Rocha, Forlan, Pereyra ve bizim buralarda da güzel zamanlar geçirmiş Lugano bu formanın doğuş sebeplerinden bir kaçı.

Tasarıma gelecek olursak, forma genel olarak Uruguay Milli forması rengine hakim. Ancak ortada Sao Paulo armasını ve formalarını bize hatırlatan kırmızı-beyaz-siyah çıbıklar mevcut. Bu çıbıklar ortada bulunan kulüp arması ile bütünleşmiş ki, müthiş de olmuş. Armanın olması gereken yerde Uruguay bayrağı var, bu da gereksiz olmuş bana göre. Ayrıca bu sadece taraftara satılan bir özel forma değil, kulüp de kullanacak yeri geldiğinde maçlarda.

0 yorum: