Erik




TBJ'ci abilerimize selam ederek başlıyorum. Onların mekandan gördüğümüz kadarıyla, Knicks bu sezon formaları değiştiriyor -Serap Ezgü'ye çıkmışlar. Aslında başka bir fiil kullanmak lazım. "Geri dönmek" falan katmak lazım işin içine. Çünkü 60-70 ve 80'lerde giydikleri formanın hemen hemen aynısı bu yeni forma. Alabildiğine sade. İşte fontlar ve numara ufaldığından, modernize edilmiş versiyon diyebiliriz. Ayrıca artık siyah katkısı yok. Bunu yazmaya gerek yok gerçi, sonuçta "eskiye dönüş" söz konusu. Ki o dönemlerin formalarını son yıllarda retro kontenjanından giyiyorlardı, mavisini filan da.


Ligde uzun süredir aynı formayı giyen takımlardan biri daha -2001'den beri- formasını değiştirdi (ya da döndü). Kalanlar hakkında bir ara detaylıca yazmayı düşünüyorum. Knicks formalarıyla ilgili ekstra bilgi için şuraya ve şuraya da bakılabilir.


Konuyla ilgili bakınırken New York formalarıyla ilgili bir merakım da depreşti: Muhtemel turuncu Knicks forması. Şu iki fotoğrafı buldum ama, bilgi edinemedim. Biri throwback'lerden, diğeri daha bir sezon içi forma gibi, ama şu her takımda olan, taraftara özel siyah-beyaz formalar gibi bir şey de olabilir. Yıllardır aklıma gelir, neden turuncu bir 3. formaları yok diye de, taraftar kitlesiyle alakalı olabilir. Boston örneğini biliyoruz sonuçta. Ya dur ben şunu adam gibi araştırayım da, ona göre editlerim.




2 yorum:

Selocan dedi ki...

O değil de Erik bizim formaları neden çizmiyor hacı ?

L dedi ki...

noluyor lan