A4


Çok geçmeden bahsetmek lazım, ki 1 hafta olacak nerdeyse. Denver yeni bir alternatif forma tanıttı. Bu 4. forma mı olacak, yoksa lacivertin yerini mi aldı, onu tam bilmiyorum. Fakat 18 maç giyileceğinin açıklandığına göre, sanırım 3. forma. Ki zaten "throwback"leri saymazsak, NBA'de dört formalı takımlara rastlamıyoruz.

Aslında yaka haricinde bu da tamamen throwback havasına sahip. Ama yaka ve genel kalıp, diğer iki ana forma ve görünüşe göre "emekli edilen" lacivert formayla aynı. O kalıba Denver'ın 82-93 arası giydiği formada bulunan enine şeritlerin üstüne göğüs kısmındaki dağ ve şehir silueti ile şortun yanlarındaki enine kısa kısa şerit detayları eklenmiş.

Bir diğer nokta da şu: Denver Nuggets, yan renklerinden birini en çok "belli eden" takımlardan. Yani logolarındaki kullanımı, oyuncuların forma harici aksesuarlarda (sleeve, headband, bileklik, benchte kullanılan havlu vs.) hep bu rengi taşımasıyla, zaten sarı renk ve Nuggets belli bir çağrışıma sahip. O yüzden takımı sarı formayla sahada görecek olan basketbolseverler bunu pek de yadırgamayacaktır.

Ayrıca sıralamada 3. olsa da, bu renk bir formayla isimlerinin hakkını ("Nugget") biraz daha vermiş olacaklar.

0 yorum: