Emmanuelle


Futbolun amatör ruhu, tıpkı eskilerdeki gibi. Çok hoşuma gittiği için burada paylaşmak istedim. Gereksiz gereksiz kurallar ile belli bir kaba sokuşturulmuş, her şeyin standart olduğu sik bir futbol dünyasında görünce gözümü gönlümü açmış bir olay. Gerçi maçı seyretmedim, fotoğraflardan sonra özetlere baktım, hakikaten olmuş.

Neymar Henüz 19-20 yaşlarında ancak Santos ile 200. maçına çıkmış bile geçen gün. 200. maça özel Santos, sırtında 200 yazılı forma giydirmiş Neymar'a. Neymar o forma ile, yani 200 numaralı forma ile sahaya çıkmış, maçı o şekilde oynamış. İzin verilmiş yani. Futbolun mevcut kuralları ve standarta aykırı diye reddedilmemiş. Adam o numarayla oynamış.

En son United-City maçında bir kaç sene evvel Munih faciası anısına United'lı oyuncular o dönemin formalarının birebirini giymişlerdi ve yine o döneme uygun 1'den 11'e sıralı formalar ile çıkmışlardı sahaya. O gün, normalde 35 giyen 8 giymişti atıyorum. İsim de yazmıyordu sırtlarında. Eski günlerde olan güzel şeyler gibi. Metin'in son maçında ikinci yarının, küçük bir bölümünü de olsa, Can Bartu'nun Fenerbahçe formasıyla oynaması gibi.

Bunlar güzel olaylar, futbolun kurallarının içinde keyifli anlar. UEFA ise yok arkası düz olacak, yok şortu-çorabı böyle olacak diye sikedursun futbol-forma sevgimizi.

1 yorum:

Muratonovic dedi ki...

iyi de formadaki o kadar reklam nedir hacı.. Arada ülker de var mı diye bakmadım değil..