Bloom


Futbolcu bir arkadaşımız var, onunla muhabbet ederken Amatör Küme'den de haberdar oluyoruz ufaktan. Oralarla ilgili bir siteye bakarken geçen gün, Ayvalıkgücü'nün formalarını gördüm ve dumurlara sürüklendim. Tek açıdan da değil hem.

1. Çok geriye gitmeye gerek yok, daha 11-12 sezonu biteli yarım sene anca oldu. "Koca" Chelsea bu kalıbı geçen sezon kullandı. Şık bir formaydı. Süper Lig'de bile bu konuda ne rezillikler görüyorken, geçen sezon EPL'de görülen bir formanın hemen ertesi sezon Amatör Küme'de giyilmesi nasıl açıklanabilir bilmiyorum ama, gayet olumlu iş.

2. Ortada müthiş bir kombinasyon var. 3. rengin katkısı ile forma bambaşka bir görünüme kavuşmuş, ki bu zorunluluktan. Yani kalıp gereği siyah katılmış oraya -o olmasa gri olacak, klasik kırmızı-beyaz ortakları. Bu şekle örnek olarak Euro 2000'deki beyaz Milli takım forması. Mecburen oraya griyi katmışlardı. Burada da omuz ve göğüs kısmındaki siyaha ilave olarak da siyah çorap tercihiyle birlikte formadaki renkler daha belirgin hale gelmiş. Ki o 3., "ilave" rengin amacı da budur.

Fakat bütün bu olumlu noktalara rağmen, çorap farklı marka. Eh, Amatör küme sonuçta. Oluyor.

0 yorum: