Ishizaki


Geçen hafta içi biri taymlaynda "LAN KOŞUN YUMURCAK TİVİDE TUSUBASA VAR" yazınca, hem ben "lan?" dedim, hem de gördüğüm kadarıyla tivitır'dan bayağı kişi açtı izledi. Ama ben o anda nedense açmadım, unuttum mu niyeyse. Bundan 3 gün sonra falan bir arkadaş aynı şeyden bahsetti, "abi bir kitlendim, 1'den 5'e kadar" dedi. Onun üstüne 1 saat Tsubasa muhabbeti yaptık zaten. Ardından 2-3 gün geçti ve tivitır'da yine biri Tsubasa'nın başladığını yazdı, bu fırsatı kaçıramazdık. Hemen arkadaşımın evindeki televizyonu açtık ve Yumurcak Tv'yi aramaya başladık; şanslıydık.

Oturduk 3 saate yakın izledik. "Vay şurayı hatırladım"lar, "abi şu ne sahneydi"ler birbirini kovaladı. En son baktık olacak gibi değil, kalkıp kapattık. İyi nostalji oldu. Vatandaşa duyurmuş olalım. İlki bu.

İkincisi de ilkiyle alakalı.


Formalara dikkat. Biz tabii bunu bayağı sonra fark ettik. Fantastik hareketlere "lan yürü..." demekten fırsat kalınca ancak. Görüldüğü üzere, 30 sene öncesinin Japonya'daki forma kültürüne henüz ulaşamamışız. Adamlar aynı renk formayla oynuyor, sorun çıkmıyor. Çoraplar da aynı. Sadece şortlar farklı renk, ve bu durumu kurtarıyor. Bizi bırak, İngiltere'de bile gelinen nokta aşağıdaki gibi. Çok yazık.




Bunlar ilk aklıma gelenler tabii.

Mühim edit: O televizyon benim değil ha. Bazı elit olduğumu kanıtlamaya çalışan arkadaşlar var da, önlemimi alayım. Şirket zor ayakta, neden bahsediyorsunuz ya.


1 yorum:

Burak Eken dedi ki...

Yıllar önce biricik PlayStation'ımda Winning Eleven 2002 oynuyorum. (Beni Queen'le tanıştıran şöyle efsane bir introsu vardı: http://www.youtube.com/watch?v=wtktxKLvo68) Oyun milli takımlar ve -adından anlaşılacağı gibi- 2002 Dünya Kupası üzerine kurulu. Ben de almışım milli takımımı, tüm grupları gerçekteki gibi ayarlayıp Dünya Kupası'na başlamışım. Gruptaki son maç (kader maçı), Çin'le oynuyorum. Derken oyundaki efsane bir açık... Ve bir bakıyorum ki iki takımın da forması beyaz! (O zamanlar maçtan önce forma ayarlama seçeneği de yok). Mecbur öyle oynayacağız! Hayır; şorttur, çoraptır, herhangi bir kombinasyon belirtisi, en ufak bir farklılık yok! Resmen bütün maçı, beyazlardaki ton farkına odaklanarak (bizimkilerin forması, Ayşe Teyze sayesinde daha parlaktı) oynadım. Ne maçtı anasını satayım. Aklıma geldikçe sövüyorum.

İntroya gelecek olursak... Oyun teknolojisi çok gelişti, PlayStation döneminin üstünden iki nesil değişti, üçüncü değişim kapıda. Ama hâlen futbol oyunlarında o introdaki atmosfer yakalanabilmiş değil. Bir de o videodaki görüntüler, zannediyorum ki Fransa 98'in akılda kalıcı anlarının canlandırmasıydı.