Nerden Nereye 84


Bu maddede fotoğraf tek parça. Seride ilk olabilir. Zaten tıvaytır/tambılır gezinip de görmeyen kalmamıştır bunu. Arama zahmetinden kurtulmuş olduk bir taraftan da.

Zayıflama Bandı


Siz "İngiliz futbolu severlere" bir hizmet daha. Bu adamların forma kültürlerine sorgusuz sualsiz "arkamızı dönebileceğimizi" yazıp çizmelerimizden biliyorsunuzdur zaten. Son şov da Manchester City'den geldi. Adamlar gelecek sezon için mor bir dış saha forması yaptılar. Peki hatırlayan var mı mor renkli bir City forması ?

İngilizler iç sahaları gibi dış saha formalarına da çok bağlıdırlar, dış saha renkleri bellidir. Hatta çoğu zaman tasarımları da benzer olur. City'nin kırmızı-siyah çubuklusu, beyaz forma üzerine kırmızı-siyah çapraz çizgili forması, meşhur away formalarıdır ve renkleridir. E peki nereden çıktı mor şimdi ?


Adamlar mor formayı City henüz City değilken, Ardwick adını kullanıyorlarken, ilk defa lige katıldıkları sezon olan 1892 yılında giymişler. O mor forma, o zaman tarihlerine işlenmiş. Daha sonra kullanılmamış. City mavi renk formaları ile meşhur bir klüp haline gelmiş ve belli dış saha formalarını giymişler yıllarca. Ancak 1992 yılında kulüp lige katılmalarının 100. yıl dönümünde bir kez daha mor bir dış saha forması yapmış. 100 yıl sonra hatırlamışlar o formayı.

Ve şimdi, 120. yıl dönümünde, şampiyon oldukları sezonun hemen ardından, bir kez daha mor formayı giyiyorlar. Gerçi beyaz çizgilerinin de olmasını isterdim, ancak 1892 senesinde beyaz çizgili formaları olduklarını sanmıyorum. Bu sebeple rengi düşünmeleri de yeterlidir benim adıma. Kalkıp bir ayakta alkışlayalım.

Ufak Not: 1992 senesinden günümüze kadar mor veya gül kurusu karışımı bordoya yakın olan rengi City away formalarında detay rengi olarak kullandı. Geçtiğimiz sezon antrenman kitlerinde ve teknik ekip kıyafetlerinde de bu renk vardı hatırlarsınız. Ayrıca 2002 yılında da benzer bir forma yapılmıştı, 110. yıla özel. Hikayesi budur.

Jenerik 3



Yine "1000 reasons"tan gidiyoruz.

Not: Bir arkadaş yorum kısmından haklı olarak uyardı ve, bu ve bundan sonraki videoları direkt değil, yutub'a yükleyip buraya koyacağım. Önceki ikisini de öyle yaptım, duyurulur.

Panter


Hipster gözlükleri filan tamam da, son nokta bu olabilir NBA modası konusunda. Yüzde 68 ile 41 sayı attığın, (malum olayların ardından) masaya vurduğun şu maçta giyme bari bu pantolonu amınakoyim ya. Öf, sabah sabah.

Omurga


Lille armayı değiştirmiş. Daha doğrusu "logo"yu, "arma" yapmış. O alttakine arma demeye utanırım ben. Bir tane çomar, atlıyor filan... Güzel olmuş. Sonuçta herifler artık belli seviyenin takımı. O eskiyle olmaz. Ha nedir, basitçe "Hazard gidince görücez biz sizi" de çekebiliriz. Bakacağız artık ne yapacaklar.


Hemen ufaktan yeni formalarını da göstermiş olalım. Geçen sezonki gibi belli bi' şıklık var. Bu kez lacinin payı artmış, beyaz ortalıkta yok. Yakayı da kapsayan bir "V". Ve yaka da, geçen sezonun City iç saha formasındaki yakadan. İçten gelen bir parça filan.

Retro 208

Güzel Formalar 68


United'lı arkadaşlar kızabilir belki, hatıraları canlandıracağımız için bu formayla. Mesela bu forma da, tam "away". Hani şöyle tip bir formayı, iç saha olarak Bilmemneburg'da göremezsin hacı. Bu arada; Leverkusen taraftarı kızlar eklesin.


Jabari


Bizim neden her iki blogda da (bilmeyenler için diğeri: Galatasaray Formaları) "kombinasyon" diye kıçımızı yırttığımıza güzel örnek olabilecek bir foto. Harika manzara. Ki İngiltere laciverti giyse, yine öyle.

Retro 207