Kalıp



Ya bu seriyi "seri" yapamadık. İsim bile koyamadık. Neyse böyle dağınık gitsin bari. 3. postta da tribünlerimizin güzide melodilerinden birinin kökeni olan bu şarkı var. Aslında Harika Avcı'nın gereksiz ünlülüğü hakkında bi' şeyler yazmak lazım ya neyse.

Kasatura


Şöyle bir şeye denk geldim. Umuyorum daha önce bulunmamıştır. Yakın dönem için çok manalı bir foto. Emin değilim ama, sanırım fotoğrafın çekildiği sırada hiçbiri buralara gelmemişti. Hadi en fazla Santos.

Edit: Tahminim doğruymuş. Santos da 2009'da gelmiş -allahım üşenmek. Abdülkadir'e teşekkürler.

Orospu Rengi


Manyak


Bu konuyu aslında lig bitmeden yazmak istiyordum, sonra "Süper Faynıl bitene kadar yazayım, zamanı geçmesin" dedim. O da olmadı, " bari yeni formalar tanıtılana kadar yazayım"a döndü iş. Derken yeni formalar da sızdı...

Malum, blogculuğun şanından üşenmek. Biz de bazen hakkını verircesine davranıyoruz. Genelde "Acelemiz mi var amınakoyim" durumu vardır ama, nadiren de zamanında atılması gereken postlar oluyo. Bunun gibi.


Geçen sezonki Fenerbahçe çubuklusu fena değildi. Ortalama denebilecek, kollarda pek alışılmadık şekilde üst omuz kısmında sarı renk kullanılan, ama lacivert çubuklar daha kalın olduğu için bu rengin formayı hakimiyetine alamadığı bir formaydı. Zamanla formada bir sorun olduğu gözüme çarpmaya başladı. Ulan bir baktım, lacivert çubuklarda, içe doğru mavileşme var. Bunu farkettikten sonra maç fotoları, yok efendim Fenerbahçe maçlarını izlemek falan benim için işkence olmaya başladı. Göz zevkim sikildi. Ortada "sarı-lacivert" diye bir şey kalmamıştı artık.




Peki neden böyle bir şey? Şurdan gidelim: Zaten ufaktan duyardım ama, Galatasaray Formaları'nda yazmaya, orda işte okur yorumlarına şahit olmaya başladıktan sonra, taraftarın sarı formaya gerçekten büyük özleminin olduğunu anladım. En alakasız yerde bile ahali gelip "sarı forma istiyoruz, ne zaman çıkar" filan diyorlardı. Yönetim de bunu gördü ki, nihayet, sanırım 15 sene sonra düz sarı forma giydi Galatasaray geçen sezon -ilginçtir şampiyonluk da geldi onunla birlikte. Peki neden bu kadar istendi bu forma? Çünkü bizim nesil, işte ilaveten artı ya da eksi 5 yaş aralığında olanlar, yetişme çağında bu sarı formayı çok gördü. Çok izledi. İster istemez sahiplendi. Zevkten öte.


O çubukluya mavi eklenmesi de bunun gibi. İşin "dil" kısmında bu yok, ama görsel açıdan mavi, Fenerbahçe formalarında, tarihsel bakınca lacivertten bile büyük yere sahip. Yine ben yaşlardaki Fenerbahçe taraftarları, biz sarıyla içli-dışlı olurken, onlar da mavi-sarı çubuklu formalarla takımlarını izliyorlardı. Kafada bu şekil var. Daha da geri gidilebilir de, ne kadar bilmiyorum. Mesela Rıdvan döneminde de böyle. Sonra işte, son Fenerium çubuklusuna kadar yine sarı-mavi giydiler. Kendi formalarını kendileri yaptılar, sonuç yanlış renk. Tekrar. Neyse. Ben ancak böyle bir sebep bulabiliyorum. Uzun süreler sarı-mavi manzaralar görmüş olan Fb taraftarını, yine benzer bi görünümle formaya çekmek. Hata yapmak pahasına belki. Çünkü, yani ortaya çıkan manzara hoş değil. Bizim yanlış renkli parçalılardan bile beter. Orda yine yanlış da olsa tek kırmızı var, ya da sarı. E burada lacivert var, maviyi de sokuşturmuşsun. Forma 3 renkli oldu bildiğin -beyazı sayma şimdi.



Yaz aylarında nispeten daha az nete girildiğinden, bazı gelişmelerden filan daha geç haberdar olunabiliyor. Dün akşam Fener'in formalar sızmış. Tanıtım da cuma günüymüş. Merak kısmı sıfırlandı yani şimdi. Bilgi olarak da "İnter benzeri" forma zaten çok söyleniyordu.

Normalde bu ikisi ayrı postlar olacaktı. Fakat şu fotoda gördüğüm bir ayrıntı, şirketleri birleştirme yoluna gitmeme sebep oldu. O da, çubukluda yine mavileşmeye gidilmesi oldu. Bu kez daha farklı. Lacivert çubuklarda aşağı doğru mavileşme var. Geçen sezonki gibi tek tek her çubukta değil. Yine bunu seçmişler. Büyük hata. Ben hiç denk gelmedim ama, herhalde vardır, "niye eskisi gibi değil çubuklumuz" diyen taraftarlar vs. Onlar için mi yani bu?

Diğer ikisine gelirsek; beyazı sevdim. Bu tip away formaları görüyoruz bazen. Üst bölümün bir kısmında koyu renk kullanılıyor, genel rengi bozmayacak kadar. Keşke koyu şortla kullansalar beyazı. Geçen sezon ilk fotolarda açık mavi şort görmüştük, ama sonra safdışı bıraktılar. Mavi-siyah diyebileceğimiz ise, şu açıdan önemli: Fenerbahçe, 3. forma konusunda hep sıkıntı çeken bir takım. İlk 2 forma zaten belli. 3. formanın ise, klasik düzene göre sarı-lacivert bütünden daha koyu olması gerek. Ki burada da seçenek azalıyor. 2 sezon önceki antrasit akıllıca çözümdü. Siyahı tercih etmiyorlar -muhtemelen Beşiktaş yüzünden. O yüzden yine kendi renklerine yakın bir tercihle bunu çözmeleri akıllıca. Ama yine az giyilecektir. Bunu biliyoruz.



Edit: Tanıtım yapıldı, formaların aslında neye benzediği daha net görüldü. Benim yakındığımdan daha beter bir manzara var. Çubuklar neredeyse tamamen mavi. Ve bu çubuklara yedirilmiş desen filan var. Kötü abi yani.

Nerden Nereye 87


Kaynak şurası. Tabii bu, bütün her şeyi anlatan bir görsel değil. Ama çoğumuz hikayenin geri kalanını biliyoruz zaten...

Retro 215

Herze


Güzide kulübümüz Uludağ'ın Limonata şubesinde dikkat çeken bir deplasman forması tercihi görüyoruz. İç saha formasından daha koyu bir renk tercihindense, Napoli, Palermo, Manchester City gibi takımların yaptığına benzer şekilde, daha açık bir renk var evey formada. Metalik gri renkteki bu formadan bazı taraftarların memnun olmadığına dair haberler ajanslara düşmekte.

Nigger



Bu pezevenkleri hiç sevmediğimi(zi) artık okur kısmısı iyice anlamıştır ("ay neden sevmiyosunuz aşkıım"). Ama şu Doğu finali son maç sonrası yaptıkları kutlama muhabbeti foşuma gitti. Demin bir arkadaşımla muhabbet ederken, konu bu kutlamaya kadar geldi. Açıp izleyeim dedik. Ulan bir tane düzgün halini bulamadık. Herkes bi' şeyler eklemiş çıkarmış. Yok işte tv'den çekmeler filan. Şarkının duyulduğu versiyon yok. Zorla bulduk. Bulmuşken de blogda paylaşayım dedim. Umarım bu post yüzünden birileri Miami fanı olmaz. Ayrıca şarkı da bayağı iyidir ha, bilmeyen varsa filan, bi' kulak kabartın - play-off'taki introları da buydu ayrıca. Jay ve Kanye'nin Watch The Throne'undan, Niggaz In Paris.

Ha bir de unutmadan: Abi çok garip, adamlar sanki yüzüğe ulaşınca bile böyle sevinmediler. Öyle bir manzara var şurada. Şarkıyla alakalı olabilir.