Aynı Rakip, Aynı Oyun

Spurs, dün akşam Lakers'a karşı oynadığı maçı tanıdık bir oyunla bitirdi. Spurs'un kritik anlarda icra ettiği bu enfes oyun, 1,5 ay arayla Lakers'ı ikinci defa mağlubiyete mahkum ediyor.

Oyun şöyle:



Parker topu rakip sahaya getirirken Splitter da tepeye geliyor. Duncan sol blokta, Ginobili sol kanatta. Kawhi Leonard ise weakside'da, 3'lük çizgisinin gerisinde. Parker, Splitter'a pas veriyor.


Splitter ve Leonard birbirlerine doğru ilerleyip dribble hand-off yapıyorlar (yani top el değiştiriyor.). Duncan ise sağ bloğa gidiyor.



Ginobili, Duncan'ın savunmacısına (Jamison) perde yapıyor. Duncan, perdeyi kullanıp tekrar sol bloğa gidecek. Aslında oyunun en kritik ânına gelmiş bulunuyoruz; hücum, Duncan'ın boş kalması üstüne çizilmiş gibi görünmekte. Jamison, Ginobili'nin perdesine takılınca, Duncan'ın boş kalmasını göze alamayan MWP, birkaç saliseliğine duraksıyor.


Jamison, Duncan'ın peşinden koşmaya başladığında Splitter, Ginobili'nin savunmacısını (MWP) perdelemeye gidiyor. Ginobili perdeyi kullanıp 3'lüğe çıktığında, Leonard'ın pasını alacak ve basket gelecek.

Oyun maç esnasında şöyle görünüyor:


İşin garibi, Spurs aynı oyunu yalnızca 1,5 ay önce yine crunch time'da Lakers'a karşı oynamış ve galibiyete ulaşmıştı. Aslında kritik anlar için çizilen böylesine spesifik oyunların aynı rakibe karşı üst üste oynandığına pek şahit olmayız ama Popovich, hafiften Lakers'la dalga geçmiş.


not: Unutmadan, Spurs maç sonlarını Splitter'la oynuyor artık. Genelde kısa 5 ya da Diaw/Bonner gibi şutör bir 4 numarayla oynadıkları bu oyun, ortodoks diyebileceğimiz Splitter/Duncan ikilisiyle de işe yarıyor gibi görünüyor. Hatta blokta klasik bir uzunun varlığı, oyunu daha tehlikeli hâle getirmiş bile olabilir.

2 yorum:

filelisepet dedi ki...

Güzel olmuş. Puanım 9

Umut Naderi dedi ki...

Hafiften değil, resmen eze eze dalga geçmiş...

Not: Lakers taraftarıyım :)