Beden


Bu sezon için kayıtlı görünen 1 numaralı Eskişehirspor forması, çubuklu altına beyaz şort. Ama eğer yanlış hatırlamıyorsam, beyaz şortu hiç kullanmadılar. Kupada Karabük'ü yendikleri maçta böyle çıktılar sahaya. Anlatmaya gerek yok bizdeki forma kültürsüzlüğünü. Ki sorsan Eskişehirspor da tarihine falan bağlıdır. Kayıt için yollarken aklına şanlı tarihleri düştü, sonra da o "tarih" uçtu gitti. Böyle arada akla düşünce de "ya şunun altına şöyle giyip şu şekil yapalım" cinsinden denemeler yapılıyor. Eğer hafızam beni yanıltmıyorsa, Fethi Heper zamanı kırmızı forma-beyaz şort giyilmişliği var, hani böyle bir forma var tamam. Ama bunu "oturmuş" bir şekilde giymekle, kafaya göre kombinasyon yapıp giymek farklı şeyler. Hani Siyah ağırlıklı bir çubuklun varsa şunu da 3. forma yaparsın. Bir manası olur.

Geçen sezonki gayet ideal forma setlerinin üstüne (ki benim lig tarihinde gördüğüm en iyi setlerden biriydi) bu sezon herkesi kitleyen bir forma üçlüsüne sahipler, ki bizimle yaptıkları maçı hatırlayın, ne giymek, ne yapmak zorunda kaldık. Tam hani "bozuk saat bile günde..." örneği için uygun örnek. Zaten ne diye Adidas'tan yine zart diye Nike'a geçtilerse, önce biri bunu anlatsın a.k. (Anlatıldı, yorum kısmına bakalım pls)


Eskişehirspor'a bulaşmışken, sezon başı Avrupa Ligi elemelerinde şu sarıyı giyip, lig için aşağıdakini kaydettirmeleri... Artık kimin işi, hangi sebeple oldu bilmiyorum ama, bir eksi puan daha.


Ayrıca bu post için fotoğraf bakınırken, Eskişehir'in (en azından) bir maçta, bu lig için kaydedilen sarı değil de, Avrupa'da giyilen "sapsarı" formayı giydiğini gördüm. Yenildikleri Antalya maçı. Görün işte.


5 yorum:

Alican Döşer dedi ki...

Adidas'tan Nike'ye geçişi kısaca özetleyeylim usta: Geçen sene Bülent Uygun geldiğinde kendisinin Adidas bağlantıları olduğu için zorunlu olarak kulübe onu kabul ettirmişti. Biz de özellikle store da Adidas ürünlü kıyafetler satamadık. Hem sponsor oldukları için onlara para ödüyor hem de eziliyorduk anlayacağın. Bu sebeptendir ki tekrar Nike'yi seçtik.

Diğer kültürsüzlük konusu biraz ağır olmuş ancak. Bazı plansızlıklar olduğu gerçek ama bunu tarihle bağdaştırmak bir o kadar da kırıcı; özellikle kulübü kimin yönettiği ve direktör olarak adlandırılıp bu işlerle uğraşanların da kim olduğu ortada iken.

L dedi ki...

abi sağol öncelikle. sözler ağır kaçtıysa da kusura bakma. fakat şu var. bu forma işleri bir açıdan gerçekten çok basit şeyler. yani ayarlanması o kadar zor değil. o yüzden kendimce en azından, bu tip şeyleri gördükçe delleniyorum. büyükler bile bu konuda öncülük yapacakken, işte beşiktaş'ın "kırmızı serisi" ortada.

Alican Döşer dedi ki...

Estağfurullah abi ağır kaçtığı yok sadece resmi fazla büyütmüşsün bence. Altını çizmesem de sana katılıyorum zaten. Daha fazla satmak için bir şeylerden ödün veriyorsun. Ayarlanması zor değil gibi "gözüküyor" be abi sadece, bir bilsen..Doluyum yani bu konuda o yüzden belirtmek istedim..

N. Burak dedi ki...

Eskişehirspor'un klasik formasının kırmızı forma - siyah şort - siyah çorap olması lazım hacı. Kuruluş formaları çubuklu forma - beyaz şort - siyah çorap benim bildiğim. Onun dışında uzun süre kırmızı-siyah-siyah karakteristikleri olmuş. Bu arada o bahsettiğin kilit mevzusuna bizim yapamadığımızı yaptı Kayserispor şaşırtıcı bir şekilde:

http://cdn.sporx.com/img/3/2012/kayserispor_eskisehirspor.jpg

Ahanda bu da geçen sezondan aklıma gelen benzer bir durum:

http://www.turkiyesporgazetesi.com/wp-content/uploads/2011/12/kayseri-ankara-600x288.jpg

L dedi ki...

@burak:

abi o noktada bizim parçalı giymemizin dezavantajı var işte. yani bu tip, kırmızı ağırlıklı bir çubukluda kurtarıyosun da, formanın yüzde ellisi direkt sarı olunca...

diğer -ve asıl- meseleye gelirsek, trabzonspor'unki gibi işte. yani bir açıdan onların da iç saha forması belirsiz. eskişehir bir sezonda 2 çubuklu yaptıracağına, bunun üzerine düşebilirdi belki zamanında. ama şu saatten sonra da onu giyseler çorabı hesaba katmayıp "siyah nerede a.k" diye çıkacaklar olur heralde, bilmiyorum. alican gerçi daha detaylı bir manzara sunabilir bu konuda.