Şemal



Normalin üstünde meraklısı ya da ortalama düzeyde tivitır'a girenler zaten görüyor/biliyor, daha 2013'e girmeden bayağı bir "sızma" vakası gerçekleşti. Alışılanın çok üstünde, çok fazla. Yani öyle ki, büyük takımlardan şöyle "lan acaba ne giyecekler seneye" diye merak edecek takım kalmadı neredeyse.



Şu, şu ve şu adreslerden görebileceğiniz gibi (1-2 tane daha var da, asıl bunlar işte) birçok iç saha forması sızdı ve bize merak payı kalmadı hemen hemen. Büyük markalar da mağdur duruma düşüyor ister istemez. Tabii bu durumda "nerden biliyorsun kardeşim bunlar olduğunu" ya da "bu kadar erken sızar mı" gibi sorular akla gelebilir. Kendi payıma, senelerdir takip edince artık gelişmeler doğru yorumlanabiliyor. Ki artık bu konuda kararlar çok erken verildiğinden, bir forma aralık ayında sızınca, "tamamdır" diyebiliyorsunuz rahatça. O karar-tasarım-üretim sürecinin ne kadar olduğuyla ilgili fikir sahibi olmak adına en büyük örnek, Galatasaray'ın geçen sezonki formalarıdır. Öyle abuk bir zamanda (mart mı neydi işte öbür sene) anlaşınca, mecburen hazır kalıp ve gayet kalitesiz şeyler giymek zorunda kaldık. Zaman yetmezdi yeni iş için.

Kişisel bakacak olursam, Barcelona'nınkiler çok iyi oldu. Bu sezon giyilen o çubuklu bile olmayan, normalden daha koyu renkli formanın ardından, yeni formaların çok erken sızması, umutlu bekleyişte bulunacağımıza, neyin geleceğini bilerek beklememizi sağlayacak.

1 yorum:

Selocan dedi ki...

Çok forma sızdı he, bizimkinin de eli kulağındadır.