Obstage #2: Memeli Ve Haklı


Obstage bu hafta da doludizgin(Evet, artık haftalık. Tembelleğim tutmadığı sürece). Sosyal Medya alanına pandik atacağımız bu postta hanım takipçilerimize özel ''Twitter'da nasıl davranılmalı?'' konusunu işlemeyi münasib-i taaşuk-i talat ve fitnat görmüş bulunmaktayız. Hemen başlayalım...


''Önceliğimiz kullanıcı adımız'' demeyi çok isterdim ama diyemem. Öhöm, neyse.


  • Önceliğimiz tabii ki profayl pikçırımız. Profayl pikçırı olarak hafif nü bir fotoğrafınızı kullanmalısınız. Çok açık seçik olmasın ki profayl pikçırınızı gören ''lan acaba daha açık seçik bir pozu var mıdır?'' düşüncesiyle profaylınızda daha fazla vakit geçirebilsin.

  • Profayl pikçırımızı seçtikten sonra kullanıcı adı kısmına gelelim. Kullanıcı adı konusunda yaratıcı olmaya çalışın. Bakın ''yaratıcı olun'' demiyorum, ''yaratıcı olmaya çalışın'' diyorum. İçinizdeki küçük kız çocuğunun bastırılmış ergenliğinin ortaya çıkmasına izin verin. ''Aaa onu nasıl yapıcaz ki'' diyenleri duyar gibiyim. Spontane şekilde ortaya çıkacaktır o, merak etmeyin.

  • Bu iki adımı atlattıktan sonra bio kısmını doldurmayı unutmayın. Twitter'da kadınların kullandığı biolar komikli ve duygusallı olmak üzere ikiye ayrılır. Genelde komikli sınıfına alabileceğimiz biolar duygusallıdır. Bu tip biolar ''Allaam bu nasıl bir mizah anlayışı'' türünden tepkilere sebep olmakla beraber karşı tarafta acımaya da yol açabilir. Duygusallı sınıfına aldığımız biolar ise komiklidir. İkinci sınıf bir yeşilçam melodramından alıntılanmış gibi orada sırıtır bu biolar. Bu sırıtma hali takipçi kitlenizi de sırıtmaya iter doğal olaraktan... Karar sizin ikisinden birini seçin.

  • Politik mevzulardan uzak durun. Resmi bayramlar ve birlik beraberliğe ihtiyaç duyduğum bazı zorlu günlerde ''ATATÜRK <3'' yazıp bırakmanız yeterli olacaktır. Daha fazlasını kasmayın.

  • Profayl piçkırınız takipçi sayınızda belirli bir artışa sebebiyet verebilir. Ama bu artış sürekli olmaz... Bu yüzden fotoğraf paylaşımını en üst seviyeye taşıyın. Clublarda, cafelerde ve discolarda çektirdiğiniz fotoğrafları twitter'daki özerk abhazya bölgesi insanlarından esirgemeyin :(

  • FENOMENLERİ TAKİP EDİN, FAVLAYIN, RTLEYİN. Twitter fenomenleri üçe ayrılırlar, sonra aralarında futbol turnuvası düzenlerler keh keh. Öhöm, ciddiyetten ödün vermeyelim... Ne diyorduk? Heh. Twitter fenomenleri üçe ayrılır. Bunlar: Troller, Adonisliler ve Komik Tespitçilerdir. Trolleri siktir edin. Siz Adonisliler ve Komik Tespitçilere dalın. ''Onlar candır :)))''. Biraz ön bilgi verelim şimdi de şu iki grup hakkında.

  • Adonisliler: Genelde eşofman takımlarını giymeden önce üzerlerinden çıkardıkları t-shirtü bir kenara fırlattıktan sonra, yarı çıplaklığın ve florasan lambanın verdiği öz güvenle fotoğraf çekinen tiplerdir. Yakışıklıdırlar(en azından kendi bakış açıları) egoları takipçi sayısına bağlı olarak artar ve liboşturlar. Camel soft, araba anahtarı, cüzdan ve ayfonlarını cafedeki masaların üzerine koymaktan çekinmezler. İki aylık body çalışmasının meyvelerini Twitter'da toplamaya çalışırlar. Sürekli takipçileriyle flört halindedirler. Eğer uslu bir kız olursanız siz de onların radarına girebilir ve yavşanılabilirsiniz.

  • Komik Tespitçiler: Mizahi açıdan özürlü olmalarına rağmen bu adamların atacağı tweetlere güleceksiniz. Çünkü siz de bir mizah özürlüsünüz. Aldırış etmeyin... Bu tipler kendilerinin komik olduğunu düşünür; gerçek yaşamlarında değil bir baltaya sap, bir sapa ham madde olacak kütük bile olamamıştır bu tipler. Adonislilerin sahip olduğu yakışıklılıktan bu arkadaşlarda eser yoktur. Ama sempatiktirler ya da öyle olduklarını düşünürler. Bu kişilerin tweetlerini mümkün olduğunca taymlaynınızda kullanın. RT edin, Fav'layın. Kısacası activity'nin ırzına geçin. Bu sizi de sempatik gösterecektir takipçilerinize.

  • Tuttuğunuz futbol takımının adını sadece derbi maçlarda zikredin. Onun dışında futbola bulaşmayın. Zaten bulaşasınız da gelmeyecek emin olun. Profaylınızda mutlaka tuttuğunuz takımın formasıyla çekindiğiniz bir fotoğrafınız olsun.

  • Whatsapp ve BBM konuşmalarınızın capslerini alıp paylaşın. ''Havalıyım'' mesajını verin takipçilerinize.

  • Arada sırada yarı çıplak, six packli ''adam'' fotoğrafları paylaşmayı unutmayın. Bakın ''arada sırada'' diyorum. Bokunu çıkarmayın.

  • Erkeklerde sevdiğiniz veya sevmediğiniz bir özellik bulacaksınız Twitter'a girdikten sonra. Heh işte o özelliği obsesyon haline getirin. Örn: ''Erkek adam küpe takarmııııı yaaaaa'' veya ''Bıyıklı erkekler;)''

  • Beğeninizi ortaya koymak istediğiniz bir tweetinizde sondaki sesli harfleri mutlaka ama mutlaka uzatın. Yazım kurallarını boş verin. Elinizden geldiğince ''da'', ''ki'' bağlaçlarını ve soru eklerini bitişik yazın.

  • Feysbuk'ta sizinle tanışmak isteyip mesaj atarak egonuzun şişmesine yardımcı olan süzükleri Twitter'da deşifre edin. Gerekirse aranızda geçen diyaloğun capsini alıp paylaşın.

  • Gördüğünüz her heştege katkıda bulunun. Belki RT ederler :)

  • En önemlisi de regl günlerinizi takipçilerinize mutlaka haber edin. Hayır, regl olduğunuzu belirtin ki regl olduğunuzu anlasınlar.(bu nasıl bir cümle oldu amk ya)
Lappappa blog olarak tavsiyelerimiz bunlar. Tavsiyeden ziyade bir de uyarıda bulunayım. Çoğu erkek sizleri güzel olduğunuz için takip ediyor. Bundan sebep siz de güzelliğinizi satın, yazdıklarınızı değil. Malum erkeğin beyni köprücük kemiğinde. XOXO

0 yorum: