Obstage #3: Yalarun

Obstage tam gaz devam ediyor. Tam gaz derken öyle bildiğiniz tam gaz değil, ''altımızda ferrari vardı da biz mi tam gaz gitmedik be birader'' ile bu cümleyi sonlandırmayı planlıyordum da... Vazgeçtim, çok salakça amk. Beyaz Show minvalindeki girizgahın ardından bu haftaki konumuza geçelim efenim. Bu hafta ''stalker''lık mevzusunu işlemeyi münasip-i teyyare euzubillahimine şeytani racim falan gördük, cemaat toplu olarak ''amin'' dediyse göbek üstü atlıyorum mevzuya.


Öncelikle ''stalk nedir ve ne için yapılır?'' buna bir göz atalım. Stalklamak fiili dilimize fince'den girmiş bir sözcüktür. ''Zaten kulağa türkçe gelmiyordu'' diyenler haklı çıktınız, şimdi yerlerinize oturun da devam edeyim anlatmaya. Stalklamak; genel anlamıyla ne cidden bilmiyorum. Miroslav Sıtolk diye topçu vardı sanki ya, oradan çağrışım yaptı galiba. Bilemedim... Ehm, neyse kaynatmayalım. Stalklamak; bir kişiyi gizlice takip etmek(her anlamda) maksadında kullanılan bir sözcük. Bu işi yapana da ''stalker'' deniliyor şu alem-i fm'de.


Stalklama dalgası ilk olarak Amariga dediğimiz o şirret, o ibnemsi, o her şeyin suçlumsu(?) yerde ortaya çıkmıştır. Bu dalga öyle büyük olmuştur ki; Florida açıklarında surf yapmakta olan insanlar tarafından ''hassiktir be'' nidalarıyla karşılanmıştır... Modern zamanın bilinen ilk stalkerı 1997 yılında Elephant Shafakl adıyla ortaya çıkmıştır. Bu stalker işi o kadar ileri götürmüş ki, stalkladığı herif hakkında kitaplar bile yazmıştır. Bu arada stalkladığı kişinin adı: Şemsiye'dir. Şemsiye'nin içini dışını, yaptığı her şeyi ezberleyen Elephant Shafakl uslanmamış ilerleyen dönemlerde Şemsiye'yi rahatsız etmeye başlamıştır. Twitter'dan dm atamadığı için Şemsiye'yi feysten ekleyen Elephant Shafakl bir sürü mesaj atmış ve poke tuşunu kırmıştır. Bunlarla yetinmeyip Şemsiye'nin telefon numarasını bulmuş WhatsApp ve diğer mobil yollardan adamı rahatsız etmiştir. Bakıyorum şaşırdınız. Evet, bir erkeği stalklayıp rahatsız eden Elephant Shafakl kadın. En azından cinsel tercihini erkekler üzerine yoğunlaştırdığını biliyoruz. ''Vouu nasıl olur, sie'' diyen hanım ablalarımız sekmeyi kapattıysa devam edelim. Şemsiye'nin karşılık vermemesi sonucu fıttıran Elephant Shafakl tacizlerine devam etmiş, olayı stalkerlıktan çıkarmış adeta obsesif bir manyaklığa dönüştürmüştü. Bu manyaklığın durulmayacağını anlayan Şemsiye ise çareyi devlet merciilerine başvurmakta bulmuş, Shafakl'ı savcılığa şikayet etmiştir. Dava celbi eline geçen Shafakl korkmuş ''abi ksrma bkma, kzenm yapyrdu bnları'' diyip işten sıyrılma yoluna gitmeyi tercih etmiştir. Kayıtlara ilk stalklama vakası olarak geçen bu olay, gelecek nesillere örnek olmuş ve stalkerlık makamı kimlik arayışına girip olayı ''takip etme'' noktasında bırakmıştır. Rahatsız etme faslı kısmen de olsa bu güruhun divan-ı lügatıt türk'ünden çıkmıştır.

Sosyal medya araçlarının kullanımının yaygınlaşması stalkerlığın kendini revize etmesine yol açmış. Bu da stalkerlık adabını ortaya çıkarmıştır. Bu adap genellikle soşıl medya mecralarında bir devinim olarak ortaya çıkmış ve kümülatif olarak içinde bulunduğumuz günlere kadar gelebilmiştir. Son cümleden bir halt anlamadıysanız merak etmeyin, ben de anlamadım. Facebook'ta beğeniler kısmını maden gibi işlemek son zamanlarda stalkerların yaptığı/yapabileceği numaralardan sadece biri. Buraya adeta bir kurtçuk gibi sızan stalkerlar, nelerden hoşlandığınız konusunda bilgi sahibi olur ve bunları sizi etkilemek için kullanacakları doğru zamanı beklerler. Bu tuzaklara düşmeyin. Tabii oğlan/kız çok güzelse ona bir şey diyemeyeceğim...


Twitter, dünya'nın en gerizekalı soşıl paylaşım sitesi olma yolunda hızla ilerlerken stalkerların da ekmeğine yağ sürmeyi ihmal etmiyor. Tuvalet eylemlerinin bile yazıldığı bir ortamın stalkerlara uygun olmadığını söyleyen insanın insanlığından, reayanın reayalığından, kürdün ermeniliğinden, ermenilğin ido tatlısesliğinden şüphe duyarım. Uyuma türküye, aç bir türkü dinle ve uyan. ..Commercial-EŞARBINI YAN BAĞLAYANLARIN UĞRAK NOKTASI: LAPPAPPA FM-Commercial... Ufak bir reklam arasından sonra tekrar beraberiz, twitterınıza mukayet olmak için yapılabilecek en iyi önlem hesabınızı ''protect'' yapmaktır. Ancak bu da sizi sürekli seks ve müstehcenlik hakkında yorum yapan ama dışarıda çıtçıtlı badi giyen türk kızı gibi göstereceğinden, ben bu seçeneği pek önermiyorum. Bırakın stalklayan stalklasın. Telefon numaranızı ve 4square hesabınızı bulmadığı sürece sorun olmaz.

Telefon numarınızın stalkerınız tarafından bulunması büyük bir sorun. Eskiden sadece ''ses dinleme'' şeklinde yapılan stalklama işlemi bu sefer whatsapp üzerinden gerçekleşecektir. Last seen özelliğini kapatsanız iyi olur. Böylelikle o alanda sıyrılmış olursunuz stalkerınızdan. Ama tabii bu, stalkerınızın eski usulü devreye sokmasına sebep olabilir. Gecenin bir yarısında aranıp rahatsız edilirseniz bana kabahat bulmayın sonra. 4square'de tanımadığınız kişilerin arkadaşlık isteklerini kabul etmeniz sıkıntı yaratabilir. Bunu iz takip etme aracı gibi kullanan manyak kişilerin; kötü emellerine alet, edavat, hırdavat, hırvat ve sırp olabilirsiniz.


Uyanık olmak önemli. Biliyorum şu an bazılarınız ''ulan stalkerım var mıdır acaba, çok havalı ya'' diye düşünmüyorsunuz. Bunu uydurdum, ama bu yazıyı okuduktan sonra böyle düşünmeye başlayan salaklar varsa da benle iletişime geçsinler. Böylelikle salak olduklarını tescilleyip onlara bir stalker bulabilirim... Bu haftalık da bu kadar sevgili obstage severler. Bir sonraki haftaya ya da keyfimin kahyasının boş olduğu başka bir haftada görüşmek dileğiyle. Kaybedenler Kulübü bitt(iyicene tribe girdim).

0 yorum: