Yatı


Ne kadar zamandır futbol izliyorsam, o kadar zamandır da Fenerbahçe'yi izliyorum haliyle. 20 sene neredeyse. Ve bu süre içerisinde benim Fenerbahçeli oyuncuların üzerinde gördüğüm en iyi kombinasyon. Açık ara hem de.

İlk maçtaki formaları görünce "rövanşta Bate maviyi giyer, Fener de beyazı" demiştim. Böyle bir çözüm bulunmuş, fark etmez İşin aslı Bate'nin 3. formasının olmamasına dayanıyor. Bir açıdan bakınca şanssızlık denebilir, belki de son 32'de bu durumla karşılaşabileceği/renklerinin çakışabileceği tek rakip Fenerbahçe. Ama maalesef yetmiyor. 3. forma artık elzem. Sadece pazarlama taktikleriyle açıklanabilecek bir konumda değil şu anda. Bu eşleşme de bu konudaki en güzel örneklerden biri olarak yerini alacak futbol dünyasında.

Bu güzel görünümün en büyük sebebi, yukarıdaki  lacivert parçanın şort ile uyumu. Bembeyaz giymişken bile göze hoş gelen o kısım, lacivert şort ile daha da değerleniyor. Belki sezonun geri kalanında yine bu kombinasyonla sahada görebiliriz onları.

Böyle güzel bir forma-şort ikilisinin "mecburi" olarak giyilmesi büyük talihsizlik. Hakem muhtemelen düz sarı ve düz beyazın karışma ihtimaline karşın lacivert şortun giyilmesini istedi. Ki haklı. En başta, iç saha formasına bakarak, zaten Fenerbahçe beyaz formasını böyle sunmalı. Galatasaray da aynı şekilde. Rakiplerin çok azı bu kombinasyonları giydirmeye mecbur kılabilir, ama doğrusu bu. Dışarıdan örnek vermeye gerek bile yok. Geçen sezon açık mavi destekli beyazın koyu şortu vardı mesela. Ama onu da sadece tanıttılar, sezon içinde giymediler. Umarım bu görüntü sonraki beyaz formaların böyle kullanılması için ilham kaynağı olur.


1 yorum:

Burak Eken dedi ki...

Keşke beyaz çorapla giyselerdi...

Ayrıca Fener'den bu tarz bir kombinasyonu, en son tam 10 yıl önce, bir Adana deplasmanında hatırlıyorum. Çorap konusunda tam emin değilim ama -şansa- o zamanki beyazın da kolları lacivertti. Gerçi o zamanlar lacivertlerinin tonu açıktı (koyu mavi gibi) ama yine de buna benzer hoş bir görüntü vardı.