Darida

Söz konusu NBA ise, tuttuğunuz takımın şampiyonluk sahibi olması büyük şans. Hele de siz o şampiyonluk(lar)a tanıklık ettiyseniz, dadından yinmez. Çünkü çok zor yani; listeye bakınca, ligde şu anda yer alan 30 takımdan 17'sinin tarihinde en az 1 şampiyonluk var. E zaten dönemine göre bunlardan en fazla beş tanesi iddialı olabiliyor. Falan filan.

Ben 90'ların sonundan itibaren Spurs'ü destekleyen biri olarak, açıkçası şanslıyım. Öncesinde şampiyonluğu olmayan Spurs, 99'dan itibaren 4 kez yüzüğe ulaştı. Sonra ne olur bilmem ama, sanırım uzun süre bu konuda açlık/eksiklik hissetmem. Takımın "şu andaki" gibi devam etmesi bana yeter. İyi basketbol, organize bir yapı vs...

Ama... bu süre zarfında başarılara olduğu kadar çok hazin/çok cins/çok acıklı/çok (negatif anlamda) tarihi anlara da tanıklık ettim. Post gereği bunların en büyüklerini listeleyeceğim. Top 10'da 1 numara olan Carter'ın Duncan'ın üstünden vurduğu smaçlar falan gibi şeyler yok, onlara girersek seri yapmamız gerekir. Sıradan gidelim bakalım:



-Evet bu seriyi -ki bu da ilk maç ha- 4-2 alıp şampiyonluğa gittik ama, acıtıyor işte bunlar...



-Yorum yok.



-Bu... Ya bunu da geç. Devin Brown gibi amına koyayım senin.

------------

-Aralık 2004'ten sonra nedense bu rezilliklere bir ara verilir. Artık buffalo mu kesti Pop ne yaptıysa, bi' ortalık sakinleşir. Arada 2 şampiyonluk falan. Sonra yine başlar...



-...................................................................................................... Elimizden şampiyonluğu aldı it. Yücel selam.

------------

-Önceki kadar olmasa da yine bir ara verdik. Ama dönüşümüz -tabii ki- muhteşem oldu. "Kollu" formaya karşı yenilgi alan ilk takım olarak NBA tarihine geçtik. Bunu da biz yaptık anlayacağınız. San Antonio Spurs: Skandalda güven.



Peki sırada ne var? Bilemeyiz tabii. Fakat bir öngörüm var... Maalesef var. Şu: Kobe'nin son 2 maçını izlediniz mi? Ya da son 10 gündür yediği haltlardan haberiniz var mı? Var olduğunu göz önüne alarak devam ediyorum. Lakers 8. sıradan Play-off yapacak. Biz ise zaten büyük ihtimalle birincilikten düşmeyiz. İlk turda Lakers ile eşleşeceğiz. Ve iyice dellenmiş olan Kobe bizim ağzımıza sıçıp, yeni bir destan yazmamıza vesile olacak. Hepimize hayırlı-uğurlu olsun. Yücel'i tebrik ediyorum.




5 yorum:

filelisepet dedi ki...

Gönlünü ferah tut lap. Tony Parker'ın sürüklediği PnR'lara karşı Lakers hiçbi şey yapamaz. Net delik deşik olurlar.
Spurs'un önünde iki engel var: 1. Thunder / 2. LeBron. OKC'yi elerseniz şampi.

L dedi ki...

bir kere daha bu gudik thunder'a elenirsek nba'i bırakırım. (bırakamadı)

bussballer dedi ki...

derek fisher'ın şutu izlerken arada hidayet çıkıyor lan. o ne ara oynadı amk spurs'te? niye kalıcı olmadı?

L dedi ki...

bir sezon oynadı abi. iki şampiyonluk arası tam, 03-04'te. o ara kontrat dönemiydi sanırım, orlando iyi para vermişti, o da gitti. yani düz mantıkla "PARAYI SEÇTİ" gibi bir şey diyebiliriz.

Beercholic dedi ki...

keşke ama imkansız ya.