Kollu


"Yeni formalarla oynarken hiçbir farklılık hissetmedim ancak kolsuz, normal formaları tercih ederim." Jarrett Jack
Lap'ın olduğu yerde forma değerlendirmesi bana düşmez tabii de, o gece maçı açtığımda düştüğüm dehşeti de kolay atlatamadım. İlk bakışta "ULAN BU NE YA NAPIYONUZ SİZ MANYAK MISINIZ?" diye (GSW'yi de severim hani) çığırdıktan sonra mantıklı düşününce, üzerine düşülebilir bir uygulama derim artık.

Öncelikli sıkıntı şu: Sahada bir takım klasik formayla oynarken diğerinin bununla oynaması. Fazlasıyla göze batıyor o fark. Bir de Spurs maçına çıktılar böyle (Ligin en temiz formalarından). İyice komik durdu sahada. Ancak iki takımın da kollu forma ile sahaya çıkması daha güzel bir manzara çıkartır. NBA, alabildiğine goygoy, doyasıya özel günler ile birleşen bir organizasyon sonuçta. Sezon boyunca aradan bir özel gün seçip, bütün takımlara "kollu forma" verilir. Herkes bir maçını bu formalarla yapar. Bir daha giyilmese de olur.

Ayrıca Golden State'in renk konusunda çok şanslı bir takım olmadığı da gerçek. Bir de çizgili şort-düz forma hiç olmamış. Brooklyn, Spurs, Chicago ve Celtics gibi takımların renklerinden çok daha başarılı tasarımlar kolayca çıkar. Bu tasarımlardan öte taraftar açısından da kollu forma, kolsuz formaya göre daha tercih edilebilir olacak. Çıplak tene klasik forma ile maça giden pek insanoğlu olmuyor. Bunu normal t-shirt gibi giy çık.

Bu planlar kafama yattı ya. Stern Başkanım duy bu sesi. Pazarlama departmanına yolluyorum CV'mi ben.

"İnsanlar sadece performansımızı etkileyecek diye tepki veriyorlar ama San Antonio maçını kazanmamız bu düşünceyi de çürütmüş oldu. Sadece alışık olunmayan bir şey ve diğer takımlarda bu tür formalar ürettiği zaman insanlar daha çabuk alışacak ve problem kalmayacak." Harrison Barnes

0 yorum: