Sima


Leyla ile Mecnun'un 87 bölümünden. Şimdi düz bakarsak, Burak Aksak, kendi okuduğu/bildiği kitapları karakterlere okutuyor diyebiliriz sanırım. Karakterler derken de, izleyenler biliyor zaten, Yavuz, Eylül falan. Eğer, o Twitter'da yazdıklarıyla insanı kendinden değil, diziden soğutmaya kadar olayı ileri götüren adam, gerçekten bu kitabı okuduysa... Fazlasıyla ilginç. 

Tabii memlekette, bir yerinde Gecenin Sonuna Yolculuk göründü diye bu diziye başlayacak tipte insanlar yok pek. Tersi geçerli olur. O da YKY'ye yarar. YKY demişken, fotoğrafta Yavuz'un elinde görülen baskı YKY'ninkine benzemiyor. Biraz bakındım, başka yayınevinin bastığı şeklinde bir veri yok. Yakında mı çıkacak acaba? Hem kim, zaten çevrilmişken bir daha o işe girişir ki? Ya da yeni baskı yaptılar da, font mu değişti acep -o çerçeve duruyor çünkü. Anlaşılır yakında.

1 yorum:

Burak Eken dedi ki...

Kitaplarla ilgili güzel espriler yaptıkları olmuştu. Özellikle bu sezon. Mesela Ak Sakallı'nın bölüm sonlarında yaptığı konuşmaların farklı farklı kitaplardan alıntı olduğunu bir bölümde kendileri güzel bir şekilde belirtmişti. Ya da Harry Pottergillere sallayışları da çok iyiydi yine birkaç bölüm önce.

Ama benim efsanem (durumun cuk oturmasının etkisiyle) bu sahneydi: http://www.youtube.com/watch?v=IrmkWUQNp94