Kalın


Nets, "Brooklyn Nets" olduğundan beri Yahoo'nun canlı anlatım sayfalarında göz(üm)e çarpan bir şey var. Başkaları da denk gelmiştir. Oraya çok girip-çıkan bilir zaten, takım logosu ve skorun hemen altında o takımın renklerinden birinin yer aldığı bir şerit vardır. Brooklyn için o şerit, pembeye yakın bir kırmızı. E Brooklyn'in renkleri sadece siyah-beyaz ama?

Şu anda NBA'de iki renge sahip tek takım var, o da Nets. Bunun ileride değişeceğini düşünüyorum, fakat şimdilik herhangi bir işaret yok. Siyah ve beyaz sadece. Durum buyken, birkaç sezon sonra 3. forma çıkartacakları zaman, nasıl yapacaklar?Kestirmeden gri ya da gümüşü düşünebiliriz, ama bu üçlüye sahip ikinci bir takımın ligde yer alması acaba kabul görür mü, bilinmez. Ayrıca ligde herhangi bir takımın, asıl iki formasıyla alakasız renkler içeren bir 3. forması var mı, aklıma gelmiyor.

O şeritte kırmızı kullanmalarının görünürde 2 sebebi olabilir: 1. Takım renkleri değiştikten sonra, belirgin olmayacağı için siyah ya da beyazı kullanmayıp, önceki gibi kırmızıyı orada bırakmaları. 2. Kırmızıyı orada unutmaları. Ki bu pek olası görünmüyor. Elbette saha içinde herhangi bir karışıklık olmaz, ama şu ufak şeritte bile sorun çıkarıyorsa sadece iki rengin olması, buna 3. forma faktörünü de katarsak, renk planlamasında hata yapmışlar diyebiliriz. Ya da belki, bütün ligde 3-4 renkli takımlar varken, onlar farklı bir yoldan gitmek istedi. Kısa vadede açıklığa kavuşacaktır bu.





2 yorum:

Beercholic dedi ki...

açıklığa kavuşturayım: 2. kırmızıyı orada unutmaları. yahoo'nun mobile sayfasında nba skorlarına baktığımızda brooklyn nets'in kısaltması: NJN, hala.........

L dedi ki...

yazık. koca yahoo.