As

"Perşembe günü Fenerbahçe, tarihinin en önemli maçına çıkacak" falan, bunları çok duyduk. Gerçi o konuda da sıkıntı var. İki maçlı eşleşmenin ilk maçına "KULÜP TARİHİNİN EN MÖHÜM MAÇI" diye gazı veriyorlar. Sonra rövanşta aynı terane bir daha.


Neyse ne diyorduk, hah. Evet, tarihlerinin en önemli maçıydı. Ama baçka bir açıdan da tarih yazma fırsatını kaçırdılar. Çoğu kişi farkına varmadı muhtemelen. Oysaki Fenerbahçe büyüklüğüne yakışır bir olaydı. Bir kulübün büyüklüğü, bu tip ufak detaylarda saklıdır Güntekin.


Olay şu: Benfica ile oynanan rövanş maçının 45 ve 75. dakikaları arasında, Fenerbahçe orta sahasındaki 3 oyuncu da "afro olacak kadar kıvırcık saça sahip" kişilerdi. Ama...

Çoğunuzun bildiği mi gibi, Mehmet Topuz, KOYUN KIVIRCIK saçlarını yıllardır, çoğu kişinin hala bilmemesine sebebiyet verecek sıklıkta düzleştirerek ortalıkta geziyor. Öyle ki, birçok Fenerbahçeliyle bu konuda münakaşa edebilirsiniz. Hatta iş kavgaya kadar gider. Kahvedeyseniz araya girerler. Evde sıkıntı olur.

 
Topuz o kısacık saçları da (yine) düzleştirince, tarihi fırsat kaçtı. Orta sahadaki üç oyuncu da aynı saç stiliyle sahada yer alamadı. Bunun daha önce kaç kez gerçekleştiğinden emin değilim, ama çok çok az olduğu kesin. Bildiğim bir örnek var, o da yukarıdaki fotolarda görüldüğü gibi, Balotelli-Niang-El Shaarawy üçlüsü (ve hatta Robinho, duruma göre dörtlü de denebilir yani). Mohikanlı forvet üçlüsü. Biz de "afro orta üçlü"yü kurabilirdik.

(Hemen belirteyim, burada kastettiğimiz "genel olarak" aynı saç stiline sahip olmak. Yoksa ne Milanlı gencoların saçları tarz olarak birebir aynı, ne de Fenerbahçeli bu üçlünün saçları birebir aynı yoğunlukta kıvırcık.)

Maalesef olmadı. Bizi gururlandıramadılar.



0 yorum: