H.C.U

Güzel edit: Sevgili Ufuk'a ulaşmış Göztepe Kulübü ve olayı tatlıya bağlamışlar. Göztepe'nin geç de olsa yaptığı güzel gerçekten. 


Bizim yan sanayi Galatasaray Formaları Blogu'nun, forma muhabbetlerini yaygınlaştırmak ve amatör tasarımcıların yaptıkları muazzam işleri herkese gösterebilmek adına açtığı bir forum var, bilir misiniz bilmem. 2 senedir sadece Galatasaray değil, yerli yabancı bütün takımlar hakkında, bu konuya ilgisi olan, yine her takımdan taraftarın yazıştığı bir forum. Ancak bana kazandırdığı en büyük olayı, ülkedeki amatör diye adlandırdığımız fakat profesyonellerin ellerine su dökecek pek çok tasarımcının varlığını farketmem... Bunu sadece ben değil kulüpler de farketmiş olacak ki, tatsız bir durum meydana geldi geçen hafta. Epey taraftar potansiyeline sahip, ülkenin büyük takımlarından olan Göztepe Kulübü'nin tasarımcı bir dostumuzun tasarımını aşırdığını öğrendik.

Forumda da ilgiyle takip ettiğim ve çok orijinal fikirleri ile ön plana çıkan tasarımcı dostum Ufukcan Doğanbaş geçtiğimiz sene Eylül 2012'de Göztepe Kulübü'ne öneri şeklinde kendi tasarladığı formasını mail ile göndermiş. Zaten bu tasarımı yine geçen sene forumda paylaşmıştı fakat ben mailin de görüntüsünü rica ettim kendisinden. Herhangi bir maddi beklentisi olmadan, Göztepe taraftarının beğenebileceğini düşündüğü bir tasarımı kulüp faydalansın diye kendilerine iletmiş. Yukarıdaki mail görüntüsünün altında zaten kendisi de belirtmiş bu durumu.


Geçtiğimiz hafta Göztepe yeni sezon formalarını tanıttı. Bu formalardan bir tanesi H.C.U nikiyle tasarımlarını paylaşan dostumuz Ufuk'un Göztepe'ye hiçbir karşılık beklemeden geçen sene yolladığı tasarımındaki forması ile tamamen birebir. Göztepeli taraftarların yorumlarını okuduğumda epey beğenilen bir forma olduğunu da görüyorum. Büyük ihtimalle bu forma takıma Ufuk'un da mailde belirttiği gibi epey maddi fayda sağlayacaktır.

Ufuk ile konuştuğumda bana mail ile de olsa bir teşekkür etmeleri benim için yeterliydi dedi. Koskoca diyebileceğimiz Göztepe Kulübü'nün yine koskoca egoları varsa demek ki, amatör bir tasarımcının vaktini ayırıp kulübe hibe ettiği tasarımı için -mail ile de olsa- bir teşekkürü çok görmüş. Bu işin her türlü yasal takipçisi olamayacağız tabi ki, gücümüz yetmez. Kendisi adına tescilli bir tasarım da değil, keşke olsaydı... Kulüp ne alakası var, denk gelmiş de diyebilir işin sonunda. Ben sadece yazmak istedim. Belki taraftarları bu olaya dikkat çeker. (beklenti bizdeki de)

1 yorum:

akolkoparan dedi ki...

Ne kolay işmiş o zaman forma seçmek. Gir bir tasarım sitesine al copy paste ahanda işte bu olsun. Vay anasını. Bunların yöneticileri Tanzayada mı yaşıyor. Bu kadarınada pes doğrusu.